Asuntomessutalo on ammattiosaamisen käyntikortti

Jaa sivun osoite |

Anne Heikkinen - 8.6.2010 - 11:05:36

Kuopion eteläiseen kaupunginosaan, Saaristokaupunkiin sijoittuvalla asuntomessualueella on kesällä 2010 esitteillä kaikkiaan 34 omakotitaloa, yksi paritalo ja kaksi rivitalokohdetta. Talot sijoittuvat kauniiseen saaristolaismaisemaan aivan Kallaveden äärelle. Lyhimmillään rantasaunojen etäisyys rannasta on vain kolme metriä. Näyttelykohde 18 eli Sami-talo on valmistunut pitkälti opiskelijavoimin. Tämän näyttävän puuelementtitalon tekemiseen on valjastettu huima joukko Savon ammatti- ja aikuisopiston eri alojen opiskelijoita.

– Talossa on jäljellä enää pientä sipistelyhommaa, joka tosin vie yllättävän paljon aikaa. Tänään pitäisi kantaa loput rakennuskamppeet ulos, sillä huomenna sisään kannetaan jo huonekaluja, tuumaa opettaja Kari Antikainen.

Antikainen kertoo, että talon viimeistelyyn on kiinnitetty erityistä huomiota.
– Talo on minusta nätti. Sisutuksesta voi sanoa, että täällä on muun muassa erikoisia seinämaalauksia.

Myös tekniikkaa talosta löytyy tavanomaista enemmän. Rakenteisiin asennetut anturit mittaavat huoneilmasta lämpötilaa, kosteutta, hiilidioksidia ja häkää. Talossa on myös omakotiasumisessa vähän käytetty automaattinen palonsammutusjärjestelmä.

 

Nuorten osaajien kädenjälki

– Talo on saatava nyt valmiiksi, sillä työväki häipyy viikon päästä, naurahtaa koulutuspäällikkö Tuomo Kettunen. Opiskelijatyönä rakentaminen on ammatti- ja aikuisopistolle tuttu juttu, mutta asuntomessut tuovat lisää säpinää projektiin.

Työmaalla mennään koulun aikataulujen mukaan.
– Paras rakennusaika eli kesä jää kokonaan käyttämättä kun opiskelijat ovat lomailemassa. Valmista silti tulee ja työn jälkeen voi olla tyytyväinen.

Eri alojen opiskelijat ovat huhkineet työmaalla sulassa sovussa. Mukana on ollut muun muassa rakennusalan, sähköalan, lvi-alan sekä turvallisuusalan opiskelijoita. Oman panoksensa ovat antaneet myös pintakäsittely- ja sisustusalan sekä viherrakentamisen opiskelijat. Ammattipaja on valmistanut talon takapihalle tulevan huvimajan ja puualan opiskelijoiden kädenjälki näkyy huonekaluissa.

– Kyllä tämä on meille hyvä käyntikortti, Kettunen summaa.

kuuntele Kesto 7'51"

 


Kesän 2010 asuntomessut verkossa:

  • http://yle.fi/asuntomessut/
  • http://www.asuntomessut.fi/kuopio/

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
Enter the characters shown in the image.
Footer