Maistuvaa arkea

Jaa sivun osoite |

Anja Hiltunen - 20.7.2010 - 11:19:50

Hyvä ravinto pitää sekä mielen että kehon vireessä. Hyvä ruoka on ennen kaikkea maukasta, mutta myös vaihtelevaa ja monipuolista. Hyvään ruokavalioon kuuluu täysjyväviljavalmisteita, kasviksia, hedelmiä ja marjoja sekä perunaa. Unohtaa ei pidä myöskään maitovalmisteita sekä kalaa ja vähärasvaista lihaa. Lisäksi suositeltavaan ruokavalioon kuuluvat kasviöljyt ja niitä sisältävät levitteet. Näiden peruspilareitten lisäksi asiantuntijat suosittelevat kiinnittämään huomiota rasvan laatuun sekä suolan määrään.

Lautasmalli auttaa

Testaa tottumuksiasi

Vieraile virtuaaliravintolassa ja laske energiansaantisi: ffp.uku.fi, EnergyNet

Syötkö riittävästi kasviksia? Tee testi: kasvikset.fi

Testaa syömistottumuksesi: pienipaatospaivassa.fi

Vanha tuttu ruokaympyrä on kätevä keino varmistua ravitsemuksen laadusta. Yksittäisen aterian koostamisessa puolestaan auttaa lautasmalli, jossa puolet lautasesta täyttyy kasviksilla, neljännes perunalla, riisillä tai pastalla ja loput kala-, liha- tai munaruoalla. Tämän lisäksi aterialla tulisi nauttia täysjyväistä leipää ja ruokajuomaksi rasvatonta maitoa, piimää tai vettä. Jälkiruokana maistuvat marjat tai hedelmät.

Säännöllinen ateriarytmi helpottaa pitämään nälkää kurissa. Ruokapöydän ääressä olisi hyvä viivähtää ainakin viisi kertaa päivässä.

Vinkkejä arkeen

Mutta kuinka pitää huolta terveellisestä ruokavaliosta kiireisessä arjessa? Ravitsemusterapeutti Anne Antikainen Kuopion yliopistollisesta sairaalasta antaa käytännöllisiä vinkkejä arkisiin ruokavalintoihin ja muun muassa valmisruuan käyttöön.

kuuntele Kesto 10'25"

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
Enter the characters shown in the image.
Footer