Taitaja 2011 -kilpailun valmistelu hyvässä vauhdissa

Kimmo Salvén - 25.8.2010 - 14:41:59

Ammatillisen koulutuksen suosio on on viime vuosien aikana noussut huimasti. Vetovoimaa ovat osaltaan kasvattaneet niin ammatillisen koulutuksen myönteinen imago kuin useilla aloilla odotettavissa oleva työvoimapulakin.

Valtakunnallisesti suurin ammatillista koulutusta esille nostava tapahtuma on vuosittain järjestettävä Taitaja-ammattitaitokisa. Seuraavat kisat ovat Kuopiossa, toukokuussa järjestettäviin Taitaja 2011 -kisoihin osallistuu 500 opiskelijaa jotka mittelevät ammattitaitonsa paremmuudesta 41 lajissa.

Tulevien kisojen järjestäjinä toimivat Savon ammatti- ja aikuisopisto sekä Ylä-Savon ammattiopisto. Tapahtuman suojelijaksi on lupautunut EU:n talouskomissaari Olli Rehn.

– Kilpailua ei järjestetä itsessään kilpailun vuoksi, vaan tämä on yksi ammatillisen koulutuksen kehittämisväline. Tapahtumalla tehdään ammatillista koulutusta tunnetuksi, tarkoituksena on lisätä sen arvostusta ja vetovoimaa, toteaa kilpailujohtaja Ilkka Kemppainen.

Kolmen päivän aikana vieraiksi odotetaan 40 000 kävijää, Kuopion mittakaavassa kyseessä on mittava tapahtuma joka vaatii paljon suunnittelua ja valmistautumista.

Tänään Kuopiossa on vuorossa kilpailulajien ensimmäinen valtakunnallinen ohjausryhmäpäivä, tarkoituksena on muodostaa lajiohjausryhmät 41 kilpailulajille.

Kimmo Salvén vieraili Savon ammatti- ja aikuisopistolla kysymässä kilpailujohtaja Ilkka Kemppaiselta, missä vaiheessa kisojen järjestely on menossa:

kuuntele Kesto 5'44"


Taitaja 2011 -kisojen verkkosivut:

http://www.taitaja2011.fi/

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
1 + 0 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer