Kuopiossa testataan sähköistä potilaskertomusarkistoa

Yle Savo - 13.9.2010 - 14:59:51

Kuopion kaupungin sosiaali- ja terveyskeskus toimii valtakunnallisena pilottiympäristönä sähköisen potilaskertomusarkiston testaamisessa ja käyttöönotossa. Tavoitteena on helpottaa potilastietojen saatavuutta, kun potilaan hoitopaikka vaihtuu.

Kuopion sosiaali- ja terveyskeskuksessa testataan keväällä sähköistä potilaskertomusarkistoa. Kuopio toimii pilottina osana valtakunnallista hanketta, jonka tavoitteena on liittää kaikki Suomen terveydenhuollon organisaatiot sähköisiin tietojärjestelmäpalveluihin.

Yhtenevä potilastietoarkisto helpottaisi tietojen saatavuutta potilaan luvalla, jos potilaan hoitopaikka vaihtuu. Sähköisen potilaskertomusarkiston toimivuutta testataan Kuopion terveyskeskuksessa kevättalvella.

Asiantuntijalääkäri Pauli Kuosmanen Kuopion sosiaali- terveyskeskuksesta kertoo, että kevään pilotointi ei vielä vaikuta terveyskeskuksen potilaisiin. Kuopion sosiaali- ja terveyskeskus valmistautuu toimimaan pilottina myös eArkisto-palveluun liittymisessä syksyllä 2011.

Valtakunnallista sähköisten tietojärjestelmäpalvelujen käyttöönottoa koordinoi sosiaali- ja terveysministeriön ja sairaanhoitopiirien rahoittama Kuntaliiton KunTo-toimisto. Taustalla on laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä.

YLE Savo

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
2 + 0 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer