Ensimmäiset itäsuomalaiset kaupan lähiesimiehet valmistuivat

Kimmo Salvén - 30.11.2010 - 14:01:40

Työelämässä on monin paikoin pulaa työelämää tuntevista ja osaavista työnjohtajista. Suurten ikäluokien nopean eläköitymisen ennakoidaan entisestään pahentavan tilannetta.

Opetusministeriö käynnisti vuonna 2009 työnjohtokoulutuskokeilun, jonka tarkoituksena on etsiä uusia koulutusväyliä työnjohto-osaamisen hankkimiseksi ja kehittämiseksi. Vahvasti työelämää sitouttavassa koulutuksessa pyritään pätevöittämään työntekijöitä työnjohtotehtäviin yhteistyössä yritysten kanssa.

Ensimmäiset kokeilun puitteissa koulutetut itäsuomalaiset kaupan alan lähiesimiehet valmistuivat tänään Savon ammatti- ja aikuisopistosta. Kaupan alan 40 opintoviikon laajuisessa koulutuksessa keskitytään vähittäiskaupan tuoteryhmävastaavien, lähiesimiehien ja tiiminvetäjien koulutukseen. Koulutus sijoittuu kaupan myyjätason ja kaupan esimiehen erikoisammattitutkintotason välimaastoon.

Nyt valmistuneet 12 opiskelijaa työskentelevät Kuopion ja Varkauden talousalueiden yrityksissä. Kaupan alan työnjohtokoulutusta järjestetään kaikkiaan kuudessa oppilaitoksessa.
Työnjohtokoulutusta annetaan Savon ammatti- ja aikuisopistossa kaupan alan lisäksi kone- ja metallialalla, kuljetusalalla ja autoalalla. Savon ammatti- ja aikuisopisto on yksi kahdestatoista kokeiluluvan saaneesta oppilaitoksesta.

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
7 + 7 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer