Itä-Suomen yliopistolle mittavia lahjoituksia

Kimmo Salvén - 18.5.2011 - 15:44:03

Itä-Suomen yliopisto on saanut viimepäivinä mittavia lahjoituksia. Eevi ja Eemil Tannisen säätiö lahjoitti 200 000 euroa ja IKEA Oy 300 000 euroa yliopiston peruspääomaan. Lahjoitusten myötä yliopiston keräystulos nousi jo yli kuuteen miljoonaan euroon.

Eevi ja Eemil Tannisen säätiön lahjakirjan Itä-Suomen yliopistolle luovuttivat säätiön puheenjohtaja, varatuomari Risto Voipio, varapuheenjohtaja, sijoitusjohtaja Mikko Mäki ja asiamies, metsänhoitaja Markku Kiikka tiistaina 17.5.2011 järjestetyssä luovutustilaisuudessa.

Varatuomari Voipio korosti Itä-Suomen yliopiston merkitystä koko itäisen Suomen taloudellisen ja henkisen vaurauden edistäjänä ja tukijana.
– Yliopisto on merkittävä toimija säätiön perustajan synnyinsijoilla Etelä-Savossa, Voipio totesi.

Rehtori Perttu Vartiaisen mukaan kyse on merkittävästä lahjoituksesta, ja erityisen ilahtunut hän on siitä, että yliopiston merkitys alueen elinvoimatekijänä on ymmärretty.

 

IKEA:n lahjoitus keräyksen suurin yrityslahjoitus

IKEA Oy:n 300 000 euron lahjoitus nousi ainakin toistaiseksi Itä-Suomen yliopiston varainkeräyskampanjan suurimmaksi yritykseltä tulleeksi lahjoitukseksi. Viidettä tavarataloaan Kuopioon rakentava sisustusjätti haluaa lahjoituksellaan tukea Itä-Suomen alueellista toimintaa. Lahjoitus on myös IKEA-konsernin mittakaavassa suuri.

– Olemme kiinnostuneet Itä-Suomen alueesta yleisellä tasolla ja haluamme vahvistaa Kuopion kehitystä itäisen Suomen kasvukeskuksena. Rakennammehan juuri Kuopioon viidennen tavaratalommekin, kertoo IKEA Kuopion tavaratalojohtaja Anna Valkjärvi.

Ympäristöstä, luonnonvaroista ja ihmisistä huolehtiminen ovat osa IKEAn jokapäiväistä toimintaa. Yhtiön ympäristöraporttiin on kirjattu toimintakeinot, joilla se pyrkii edistämään ihmisten ja luonnon hyvinvointia sekä toimimaan yhteisen ympäristömme hyväksi.

– Yliopiston laaja metsiin ja ilmastoon sekä muihin luonnonvaroihin ja ihmisen elinympäristöön liittyvä monialainen tutkimus, joka korostaa luonnonvarojen kestävää käyttöä, muodostaa mielenkiintoisen tutkimuskentän. Haluamme tukea tutkijoita tällä alueella.

– Itä-Suomen yliopistossa tehdään näiden asioiden eteen tärkeää työtä. Ja tämä on linjassa IKEA-konsernin yritysarvojen kanssa, Valkjärvi jatkaa.

Yliopisto vastaanotti IKEA Oy:n lahjoituksen Kuopiossa keskiviikkona 18.5.2011.

– Olemme erittäin iloisia IKEA Oy:n lahjoituksesta. Itä-Suomen yliopistolla on merkittävä asema metsä- ja ympäristötutkimuksessa. Luonnonvarojen kestävää käyttöä korostava tutkimus muodostaa kansainvälisestikin ainutlaatuisen tutkimuskeskittymän. Yliopisto vastaa uusiin haasteisiin huippututkimuksen ja koulutuksen avulla, toteaa rehtori Perttu Vartiainen.

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
1 + 0 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer