Kirjailija Veijo Baltzarille kulttuurineuvoksen arvonimi

Kimmo Salvén - 2.12.2011 - 15:59:42

Tasavallan presidentti myönsi tänään kirjailija, taiteilija Veijo Baltzarille kulttuurineuvoksen arvonimen. Arvonimi on kansalaiselle hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä myönnettävä julkisen arvonannon osoitus.

Veijo Baltzar aloitti kirjailijan uransa 43 vuotta sitten romaanillaan Polttava tie (Tammi, 1968). Pitkän ja monipuolisen taiteilijanuransa aikana Baltzar on lukuisten romaani- ja draamateostensa sekä kulttuurisen ja yhteiskunnallisen toiminnan avulla tehnyt merkittävällä tavalla mustalaiskulttuuria tunnetuksi valtaväestön keskuudessa sekä toiminut tärkeänä sillanrakentajana kahden kulttuurin välillä.

Baltzar lähti myös uudistamaan eurooppalaista kasvatus- ja koulutusjärjestelmää vuonna 2010 luomansa kulttuurienvälisen kokemuspohjaisen pedagogiikan käsitteen kautta. Tämän pohjalta vuonna 2011 Humanistisessa ammattikorkeakoulussa perustettu hanke (Baltzar-KKI-HUMAK) pyrkii uudistamaan eurooppalaista kasvatusjärjestelmää vastaamaan monikulttuuristen yhteiskuntien haasteisiin.

Baltzarin pedagogiikassa teoreettispainotteisen ja ulkokohtaisen osaamisen korvaa luovuus, sisäistäminen ja kokemuspohjainen oppiminen. Baltzar on kirjoittanut filosofis-pedagogisen teoksen ”Kokemuspohjainen filosofia” (2011) joka julkaistaan ensi vuoden alussa.

Baltzar-KKI-HUMAK:n suojelijana toimii entinen pääministeri Paavo Lipponen.

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
1 + 10 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer