Risikko: Apteekkien ja terveydenhuollon yhteistyötä lisättävä

Kimmo Salvén - 23.3.2012 - 11:31:10

Kuopion Lääkepäivien avajaisissa tänään valtiovallan tervehdyksen esittänyt sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko patistaa apteekkeja ja paikallisia terveyskeskuksia ja sairaaloita yhä aktiivisempaan yhteistyöhön.

Kuva: STT-lehtikuva/valtioneuvoston kanslia– Terveydenhuoltolaki edellyttää, että terveydenhuollon toimintayksiköt laativat laatu- ja potilasturvallisuussuunnitelmat. Lääkealan asiantuntijat on otettava mukaan suunnitelman tekemiseen, sillä lääkehuolto ja lääkehoidon turvallisuus ovat oleellinen osa potilasturvallisuutta, Risikko sanoi.

Hän muistutti, että lääkehuolto on kiinteä osa sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja mainitsi apteekkien lääkeneuvonnan, lääkehoidon kokonaisarvioinnin sekä koneellisen annosjakelun esimerkkeinä kokonaisuutta tukevista palveluista.

– Yhteistyötä tarvitaan myös ikäihmisten lääkehoidon arvioinnissa, ministeri lisäsi. Sen tueksi hän suositteli Fimean verkkosivuilta löytyvää iäkkäiden lääkityksen tietokantaa, jonka kehittämiseen on osallistunut myös Itä-Suomen yliopiston asiantuntijoita.

Risikko otti esille myös maanlaajuisen apteekkiverkoston turvaamisen. Syrjäseutujen apteekkien tukemiseksi tarvitaan hänen mukaansa useita toimia, ja yhtenä ehdotuksena on apteekkimaksun uudistaminen.

– Olen pyytänyt Fimeaa valmistelemaan ministeriön ohjauksessa ehdotuksen lääketaksan ja apteekkimaksutaulukon mahdollisesta tarkistuksesta.

Lähde: Itä-Suomen yliopisto

 

Katso myös:

Fimea: Iäkkäiden lääkityksen tietokanta

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
16 + 4 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer