Uutta kulttuurialan koulutusta Kuopioon

Anne Heikkinen - 19.3.2012 - 14:55:35

Valtakunnallinen verkostoammattikorkeakoulu HUMAK tiivistää koulutusrakennettaan. Jatkossa Humanistisen ammattikorkeakoulun toiminta keskittyy neljään yksikköön pääkaupunkiseudulle, Kuopioon, Turkuun ja Jyväskylään. Tarjolla on kulttuurituottaja-, yhteisöpedagogi- sekä viittomakielentulkkikoulutusta.

– Haluamme profiloitua yhteiskunnallisena ammattikorkeakouluna, toteaa kulttuurialan koulutusjohtaja Katri Kaalikoski.

HUMAKin uudistus tuo uutta koulutusta esimerkiksi Kuopioon, kun kulttuurituottajien aikuiskoulutus alkaa Kuopion kampuksella ensi syksynä.
– Kun puhutaan kulttuuritoiminnasta, niin tärkeää on yhteys työelämään ja kunkin alueen kulttuuritoimijoihin. Saamme mahdollisuuden olla useammalla alueella vaikuttamassa kulttuuritoiminnan kehittämiseen, Kaalikoski iloitsee.

Mutta mistä kulttuurituottajakoulutuksessa on kyse, mahtuvatko kulttuuri ja tuotanto samaan lauseeseen?
– Usein ajatellaan, että kulttuuri ja tuottaminen eivät sovi yhteen, mutta me panemme ne sopimaan yhteen tässä koulutuksessa. Kulttuurituottajat ovat mahdollistajia, ihmisiä, jotka tuovat taiteilijat ja muiden sektoreiden toimijat yhteen, luovat verkostoja ja ovat mahdollistamassa entistä elävämpää kulttuuritoimintaa.

– Kulttuurituottajat sijoittuvat hyvin erilaisiin tehtäviin ja tehtävänkuvat vaihtelevat laajasti. Perinteisen korkeakulttuurin tuottamisen rinnalle on tullut monenlaisia sektorirajat ylittäviä tehtäviä esimerkiksi kulttuuriin ja matkailuun tai kulttuuriin ja hyvinvointipalveluihin liittyen, Katri Kaalikoski toteaa.

Kulttuurituottajakoulutuksen hakuaika on parhaillaan käynnissä. Ammattikorkeakoulujen yhteishaku kestää 3.4.2012 saakka.

Kuuntele Kaalikosken haastattelu kokonaisuudessaan:

kuuntele Kesto 10'05"

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
1 + 4 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer