Itä-Suomen yliopiston hakijamäärä kasvoi

Kimmo Salvén - 4.4.2012 - 15:26:38

Itä-Suomen yliopisto kiinnosti yliopistojen päävalinnat sisältäneessä kevään yhteishaussa. Itä-Suomen yliopiston hakukohteisiin tuli runsaat 16 600 hakemusta, edellisvuonna hakemuksia tuli 15 181, mikä tarkoittaa 10 prosentin kasvua. Kasvu oli näin suurinta valtakunnan monialaisten yliopistojen vertailuryhmässä.

Hakijoita Itä-Suomen yliopistoon on kaikkiaan 10 430. Hakijamäärät lisääntyivät kaikissa neljässä tiedekunnassa. Itä-Suomen yliopiston kolmella kampuksella aloituspaikkoja on yhteensä noin 1 800, näin keskimäärin noin joka seitsemäs hakija saa opiskelupaikan.

Itä-Suomen yliopisto on yhdistänyt useita koulutuksia aiempaa laajempiin kokonaisuuksiin, joissa hakija hakee vain yhteen hakukohteeseen ja valitsee pääaineensa opintojensa aikana. Tämä karsii päällekkäishakijoita ja näkyy erityisesti yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnassa.

Eniten hakijoita kiinnostivat opettajankoulutus, lääketieteellinen koulutus ja kauppatieteiden koulutus. Savonlinnan kaikissa hakukohteissa tapahtui nousua edellisvuoden tapaan. Yliopiston hakukohteista eniten suosiotaan kasvattivat oikeustieteet (julkisoikeus), jossa hakemusten määrä yli kaksinkertaistui, sekä psykologia ja matemaattisten aineiden ja luokanopettajien koulutukset. Myös lääketieteen, metsätieteen ja Kuopion kampuksen yhteiskuntatieteiden (sosiaalipsykologia, sosiologia ja sosiaalipedagogiikka) ja terveystaloustieteen hakemusmäärät kasvoivat oleellisesti.

Myös useissa Itä-Suomen yliopiston erillisvalinnan hakukohteissa haku päättyi samaan aikaan kuin yhteishaussa. Erillisvalinnoissa voivat hakea sellaiset hakijat, joilla on aikaisempia tutkintoja ja korkeakouluopintoja. Eniten hakemuksia erillisvalinnan hakukohteissa tuli kauppatieteisiin runsaat 300 hakemusta ja hoitotieteeseen 230 hakemusta. Kaikkiaan erillisvalintojen kevään hauissa on Itä-Suomen yliopistoon saapunut noin 2 000 hakemusta.

Opiskelijavalintojen valintakokeet ajoittuvat touko-kesäkuulle. Tulokset ovat selvillä viimeistään heinäkuun alkupuolella. Nyt valittavat uudet opiskelijat aloittavat opintonsa 3. syyskuuta.

Lähde: Itä-Suomen yliopisto


Kuuntele opiskelijapalvelun päällikkö Tuija Pasasen haastattelu. Toimittajina TET-harjoittelijat Esa-Pekka Kotilainen ja Juho Haapalainen.

kuuntele Kesto 2'12"

 

Katso myös:

Itä-Suomen yliopiston päävalinnan hakutilasto 2012 (uef.fi, PDF)

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
7 + 10 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer