Miljoona euroa nanofotoniikan tutkimukseen

Kimmo Salvén - 4.5.2012 - 14:34:16

Tekes on myöntänyt 1,2 miljoonan euron rahoituksen Itä-Suomen yliopiston Fysiikan ja matematiikan laitoksen atomikerroskasvatustekniikan (ALD) pitkän tähtäimen strategiselle tutkimukselle.

Kaksivuotisen projektin tärkeimmät sovelluskohteet ovat nanofotoniikassa ja lääketieteen diagnostiikassa, mutta myös erikoispinnoituksia muihin sovelluksiin tutkitaan.

- Myönnetty rahoitus edesauttaa merkittävästi uusien nanofotoniikan ratkaisujen kehittämistä esimerkiksi optisen tietoliikenteen ratkaisuihin sekä lääketieteen diagnostiikkaan, toteaa hankkeen vastuullinen johtaja, professori Seppo Honkanen, joka siirtyi alkuvuodesta Itä-Suomen yliopistoon Aalto-yliopistosta.

Laajaa yritysyhteistyötä etenkin Itä-Suomessa toteuttavassa projektissa tavoitellaan kansainvälisen huippututkimuksen kautta uusien T&K-projektien synnyttämistä mukana oleville yrityksille ja luodaan pohjaa uusien startup-yritysten perustamiseksi Itä-Suomeen. Mukana hankkeessa on useita kansainvälisiä tutkimuslaitoksia.

- Tämä rahoitettu hanke tukee merkittävästi tutkimusstrategiamme toteutusta. Se mahdollistaa samanaikaisesti sekä nanofotoniikan tutkimuksemme tason nostamista edelleen että uusien nanofotoniikkaa hyödyntävien sovellusten kehittämistä, kertoo Fysiikan ja matematiikan laitoksen johtaja, professori Pasi Vahimaa.

Tekesin myöntämä rahoitus on Euroopan aluekehitysrahaston rahoitusta (EAKR).

Lähde: Itä-Suomen yliopisto

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
1 + 5 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer