Nobelisti Pachauri Itä-Suomen yliopiston kunniaprofessoriksi

Kimmo Salvén - 10.5.2012 - 10:45:18

Itä-Suomen yliopisto myöntänyt ensimmäisen kunniaprofessorin arvonimen intialaiselle tohtori Rajenda Kumaur Pachaurille.
Pachauri johtaa intialaisen monialakonserni TATAn tukimusyksikkö TERIä (The Energy and Resources institute). Hän on myös TERI-yliopiston kansleri ja hallitustenvälisen ilmastopaneelin, IPCC:n puheenjohtaja.

TERI-instituutti perusti viime vuonna Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampukselle pohjoismaiden toimiston, TERI Nordic Countries officen. Toimisto keskittyy ympäristöteemoihin, kuten globaalisti kestävään metsätalouteen, bioenergiaan, ilmastomuutokseen ja biotalouteen.

Itä-Suomen yliopistolla on merkittävää metsä- ja biotalouden osaamista, ja yliopisto on tehnyt jo vuosia yhteistyötä TERIn kanssa tutkimuksessa ja koulutuksessa. Yksi yhteistyön muodoista on ollut Joensuussa järjestettävä intialaisten metsäviranomaisten koulutushanke. TERI on myös joka toinen vuosi järjestettävän kansainvälisen huipputapaamisen, Koli Forumin, yhteistyökumppani. Tohtori Pachauri oli viime vuonna tilaisuuden pääpuhuja.

Itä-Suomen yliopiston rehtori Perttu Vartiaisen mukaan tohtori Pachauri tunnetaan paitsi kansainvälisesti ansioituneena tutkijana, myös yhtenä maailmanlaajuisesti näkyvimmistä kestävän kehityksen asiantuntijoista.

Pachaurin saama kunniaprofessorin (honorary professor) arvonimi on ensimmäinen Itä-Suomen yliopistossa myönnetty. Arvonimi voidaan myöntää erityisen ansioituneelle ulkomaalaiselle henkilölle.

Lähde: Itä-Suomen yliopisto

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
1 + 2 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer