Terveys- ja hyvinvointipalveluita hyvinvointikioskin hyllyltä

Anne Heikkinen - 12.6.2012 - 14:19:05

Matalan kynnyksen terveys- ja hyvinvointikioskitoimintaa löytyy jo muutamasta suomalaisessa kaupungista. Tuorein kioski löytyy Kuopiosta, jossa Terve Kuopio -kioski avasi ovensa keskustan kauppakeskuksessa tänä keväänä. Kioski on terveyskeskuksen uusi toimipiste.

Taustalla on Kuopion kaupungin Hyvinvointikioski-hanke, joka sisältää erilaisia hyvinvoinnin, terveyden ja toimintakyvyn edistämiseen kohdistuvia toimintoja ja toimintapisteitä.
– Kuopiossa meillä on Terve Kuopio -kioski ja Varkaudessa samantyyppinen toimipiste nimeltään Hyvinvointi Ankkuri. Ylä-Savon Sote-kuntayhtymään tulee liikkuva terveyskärri, joka liikkuu kuntakeskuksissa ja tuottaa erilaisia palveluita kuntalaisille, kertoo hankkeen projektipäällikkö Tarja Hoffrén.

– Tulevaisuudessa tavoite on se, että toiminta tulee olemaan terveyskeskuksen perustehtävää, Hoffrén lisää.

 

Neuvot ja avut vaivatta

Kuopiossa yksi matalan kynnyksen palvelun liikkeelle panevista voimista on ollut Kuopion vanhusneuvosto.
– Terveyskeskus valittelee ruuhkaa ja työntekijäpulaa. Kyllä tällainen matalan kynnyksen lähestymispiste on tarpeen, että ne, jotka harkitsevat terveyskeskukseen menoa, niin kysyvät ensin täältä asiantuntijoilta, että onko tämä vaiva sellainen, että terveyskeskukseen kannattaa lähteä jonottamaan. Täältä voi saada jo neuvot ja avut ja jos näyttää siltä, että korkeamman tason asiantuntemusta tarvitaan, niin sitten ottaa yhteyttä omahoitajaan ja omalääkäriin. Täältähän saa myös elämäntapaohjeita, ravitsemusneuvontaa ja liikuntaneuvontaa, jotka tukevat ikäihmisten kotona selviytymistä, toteaa vanhusneuvoston puheenjohtaja Erik Ongelin.

Kuuntele haastattelu kokonaisuudessaan:

kuuntele Kesto 11'59"

 

Hyvinvointikioski hankeen päätoteuttajana on Kuopion kaupunki ja osatoteuttajina Varkauden kaupunki ja Ylä-Savon sote-kuntayhtymä sekä Savonia-ammattikorkeakoulun hyvinvointialan osaamisalue. Hanke on EU-aluekehitysrahaston osarahoittama, päärahoittajana toimii Pohjois-Savon liitto.

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
4 + 3 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer