Miniyritysten perustaminen kiinnostaa nuoria

Kimmo Salvén - 15.11.2012 - 13:31:30

Yrittäjyysohjelmia kouluille ja oppilaitoksille tarjoavan Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) ohjelmat ovat Suomessa suositumpia kuin koskaan aiemmin. Tänä lukuvuonna NY:n yrittäjäohjelmissa tehtiin osallistujaennätys, kun lukuvuoden tuhannes NY-yritys, Kuopio Picas NY, perustettiin tällä viikolla Kuopiossa.

Kuopio Picas NY:n perustajat, Savon ammatti- ja aikuisopiston hotelli-, ravintola- ja cateringalan opiskelijat Jere Koistinen ja Atte Heiskanen ovat opinnoissaan kolmannella eli päättävällä luokalla. He uskovat, että NY-yritystoiminta luo hyvän pohjan valmistumisen jälkeiselle ajalle.
– Picas NY:n liikeidea on pienimuotoinen pitopalvelutoiminta ja erilaisten yksityistilaisuuksien tarjoilusta huolehtiminen. Tämä on meille hyvä tilaisuus harjoitella yritystoimintaa, ja suunnitelmissamme onkin oman yrityksen perustaminen tulevaisuudessa, Koistinen ja Heiskanen kertovat.

Nuori Yrittäjyys ry:n yrittäjäohjelmien ideana on, että nuoret perustavat lukuvuoden kestävän, omalla rahalla toimivan miniyrityksen joka toimii käytännössä kuin oikeakin yritys. Miniyritysten määrä on huimassa kasvussa. Savon ammatti- ja aikuisopistossa NY-yrityksiä on perustettu tänä syksynä nelisenkymmentä, määrä on jo nyt kolminkertainen aiempiin vuosiin verrattuna.

– NY-yrittäjyys on tänä vuonna lyömässä itseään toden teolla läpi täällä Savossa. Mukana on tänä vuonna myös uusia opintoaloja. Mukana on muun muassa kosmetologeja, muusikkoja, hierojia, rekkakuskeja, lähihoitajia, kokkeja ja autonkorjaajia, kertoo opiston yrittäjyysopinnoista vastaava opettaja Sanna Perkiömäki.

Myös Nuori yrittäjyys ry:n ohjelmapäällikkö Turo Numminen on iloinen kasvavista osallistujamääristä.
– Viime lukuvuonna NY-yrityksiä perustettiin 918, johon sisältyy myös kevätlukukaudella perustetut yritykset. On lupaavaa, että tänä vuonna tuhannen yrityksen raja meni rikki jo syyslukukaudella, Numminen sanoo.

Yrittäjyysohjelmien lisäksi Nuori Yrittäjyys tarjoaa muita opinto-ohjelmia esiopetuksesta korkea-asteelle. Lukuvuonna 2011-2012 NY-ohjelmiin osallistui 10 395 lasta ja nuorta.

Katso myös:

Nuori yrittäjyys - www.nuoriyrittajyys.fi

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
3 + 9 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer