Sanataide: lupa leikkiä sanoilla

Anne Heikkinen - 21.3.2013 - 17:15:58

Nokkelasti sanailtu tekstiviesti tai pohdiskelevan lennokas Facebook-päivitys ovat nykypäivän arkista sanataidetta parhaimmillaan. Silti sanojen ja kielen puolesta on syytä olla hieman huolissaan.

Sanataidekasvattaja Anne Karjula tuumaa, että suomalaisten hyvä sisälukutaito on hivenen rapistumassa ja tässä sanataiteella onkin erityisen tärkeä tehtävä.

– Sanataide on tutkiva asenne kieleen ja sanoihin. Sanataideohjaaja luotsaa lapsia ja nuoria sanataiteen ja kirjallisuuden pariin, yhdessä leikitään sanoilla, etsitään hauskoja ilmaisuja ja tutkitaan kieltä.

Sanataiteelle luontevia areenoja ovat kotien lisäksi päiväkodit ja koulut. Sanataidetta voi opiskella osassa maata myös taiteen perusopetuksen piirissä. Myös täydennyskoulutusta järjestetään.
– Snellman-kesäyliopiston Lasten ja nuorten sanataideohjaajakoulutukseen haetaan ihmisiä, jotka toimivat omassa ammatissaan sanataidelähtöisesti. Koulutus antaa lisäpontta työhön ja täydentää työkalupakkia, josta ammentaa omassa työssä koulussa, päiväkodissa tai kirjastossa, Anne Karjula kertoo.

kuuntele Kesto 13'57"

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
6 + 7 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer