SciFest vetää jälleen kouluryhmiä tieteen pariin

Kimmo Salvén - 14.3.2013 - 09:48:55

Joensuussa nyt seitsemättä kertaa järjestettävän SciFest tiede- ja teknologiafestivaalin ilmoittautuminen on jälleen käynnissä. Tänä vuonna SciFest vie tieteen parissa veden äärelle.

– SciFestin tämän vuoden teema ”Veden äärellä” on esillä erittäin monipuolisesti tapahtuman ohjelmatarjonnassa. Vettä käsitellään niin luonnontieteellisestä, yhteiskunnallisesta kuin eettisestäkin näkökulmasta. Tässä suhteessa YK:n teemavuosi ”International Year of Water Cooperation” sopii meille erittäin hyvin, kertoo tapahtumaa järjestävän Joensuun Tiedeseura ry:n toiminnanjohtaja Ilkka Jormanainen.

Vesiaihe näkyykin monin tavoin, työpajoissa pääsee muun muassa tutustumaan Saimaan norpan elämään ja veden hyödyntämiseen rakettipolttoaineena, lisäksi nähtävillä on vesiaiheisia elokuvia, kuten norppaelokuva "Jäätä rakastavat" ja "A Thirsty World". (Katso elokuvien trailerit sivun alalaidassa.)

Joensuun Tiedeseura ry:n ja Itä-Suomen yliopiston järjestämään tapahtumaan on tähän mennessä ilmoittautunut ohjelmanjärjestäjiksi lähes 50 yritystä, koulua, järjestöä ja tutkimuslaitosta. Tapahtuma saa tukea muun muassa opetus- ja kulttuuriministeriöltä, Alfred Kordelinin yleiseltä edistys- ja sivistysrahastolta sekä Joensuun kaupungilta.

SciFest 2013 – ”Veden äärellä” järjestetään 10.-13.4.2013 Joensuu Areenalla ja tapahtumaan odotetaan kaikkiaan 10 000 vierasta ympäri maailmaa. Vuonna 2012 tapahtumaan osallistui 8600 ihmistä.

Lisää aiheesta:

http://www.scifest.fi

Kantti vieraili SciFesteillä 2010 ja 2012:

Tieteen monimuotoisuus esillä SciFest-tapahtumassa (2010)

SciFest energiakysymysten äärellä (2012)

 

Katso yllä mainittujen elokuvien trailerit:

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
2 + 8 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer