Eläkeläiset haluavat työelämään

Kimmo Salvén - 3.4.2013 - 08:17:04

Itä-Suomen yliopiston Kuopion hyvinvointikeskus KWRC:ssä on alkanut Työurien jatkaminen -projekti, jossa etsitään vastauksia siihen, mitkä tekijät vaikuttavat eläkkeellä työskentelemisen mahdollisuuksiin. Projektin tavoitteena on suunnitella ehdotus Pohjois-Savon yhteiseksi toimintamalliksi, joka yhdistäisi työmarkkinoiden tarjonnan ja kysynnän eläkeläisten uusiksi työuriksi. Projektissa tarkastellaan työurien jatkamisen mahdollisuuksia sekä eläkeläisten että työnantajien näkökulmasta.

Julkisessa keskustelussa on pitkään vellonut vaatimus työurien pidentämisestä niin uran alussa, keskellä kuin lopussakin. Tutkimusten ja selvitysten mukaan suomalaiset olisivat halukkaita jatkamaan työuraansa. 56–65- ja yli 65-vuotiaat kokevat työn keskeiseksi elämän sisällöksi. Näyttää siis siltä, että monet Suomessa eläkeikää lähestyvistä tai eläkkeellä olevista senioreista olisivat halukkaita olemaan mukana työelämässä.

Yhtä lailla myös työkyvyttömyyseläkeläisissä on niitä, jotka haluaisivat osallistua työelämään. Tutkimusten mukaan mitä nuorempi työkyvyttömyyseläkeläinen on, sitä todennäköisemmin hän on halukas työhön. Kuitenkin työmahdollisuuksien puute on noussut työllistymisen esteeksi. Eläkkeellä olevien työskentely on kaiken kaikkiaan pääsääntöisesti satunnaista ja harvinaista.

Vuoden 2013 loppuun kestävän, ESR-rahoitteisen projektin kokonaiskustannukset ovat 49 000 euroa. Projekti on osa Itä-Suomen yliopiston Ikääntymiseen varautumisen toimenpideohjelmaa (2012–2021).

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
5 + 11 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer