Katse kestävään työhyvinvointiin

Anne Heikkinen - 18.7.2013 - 12:07:16

Kesälomakausi on parhaimmillaan, mutta nyt puhutaan työstä ja kestävästä työhyvinvoinnista.

Tavoitteena on tietenkin se, että töihin olisi mukava mennä joka aamu. Toisaalta kovasti peräänkuulutetaan työn tuottavuutta. Kuinka nämä kaksi eli työhyvinvointi ja työn tuottavuus saadaan mahtumaan samaan yhtälöön? Tätä on selvitetty terveystieteiden maisteri Marja Randelinin juuri tarkastetussa ergonomian alan väitöstutkimuksessa.

Kuva: Itä-Suomen yliopisto– Ergonomiaan kuuluu työntekijän toimintakyvyn, työkyvyn ja osaamisen arviointia, työympäristön ja sen riskitekijöiden arviointia, työyhteisön toimintatapojen arviointia, johtamiskulttuuria ja ryhmien ja tiimien arviointeja, Randelin listaa.

Randelinin tutkimuksessa tunnistettiin kestävän työhyvinvoinnin piirteitä ja tutkittiin, edistävätkö Itä-Suomen Avoimen yliopiston Ergonetti-opinnot kestävää työhyvinvointia erikokoisissa yrityksissä.
– Ergonomian opiskeluun kannatta panostaa työpaikoilla. Oppimisen tuloksena työntekijöiden kestävä työhyvinvointi lisääntyi ja työn tuottavuus kasvoi.

– Eräs opiskelija totesi tutkimushaastattelussa, että ergonomiaan ei kvartaaliajattelu toimi, vaan pitää ajatella pidemmällä aikavälillä. Panokset, joita siihen on asetettu, kantavat myöhemmin hedelmää ja tuovat tuottavuutta lisää ja elämänlaatua ja terveyttä työntekijöille.

kuuntele Kesto 13'30"

 

TtM Marja Randelin väitöstutkimus Sustainable Well-being at Work through Ergonomics via the Web-based Learning Program of Ergonetti tarkastettiin Itä-Suomen yliopistossa 15.6.2013.

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
19 + 0 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer