Pohjois-Savossa amk-koulutuksen käytännöllisyys huipussaan

Kimmo Salvén - 12.9.2013 - 09:14:29

Kuva: Kimmo Salvén

Savonia-amk:n koulutus koetaan olevan keskimääräistä lähempänä käytännön tekemistä ja työelämää. Trendence Graduate Batrometer 2013 –kyselyn mukaan Savonian opiskelijoista yli 66 % mieltää saamansa koulutuksen käytännölliseksi, kun koko Euroopan keskiarvo on alle 55 %. Suomen korkeakoulujen keskiarvo on n. 60 %.
 
Yritysten kanssa tehtävään yhteistyöhön tyytyväisiä oli suomalaisista korkeakouluopiskelijoista 39 %, kun Savonian opiskelijoista tyytyväisiä oli 44 %.  Euroopassa yhteistyö on kuitenkin suomalaisia korkeakouluja voimakkaampaa, ja opiskelijoista 53 % oli tyytyväisiä yritysten kanssa tehtävään yhteistyöhön.
 
– Tutkimuksesta selviää, että Savonian koulutuksen käytännöllisyys on kasvanut vuodessa lähes 8 %. Tämä on ilahduttavaa huomata, sillä juuri käytännönläheisyyteen olemme koulutuksen uudistamisessa keskittyneet, toteaa Savonian vs. rehtori Mervi Vidgrén.

 

Työpaikan uskotaan löytyvän Pohjois-Savossa keskimääräistä nopeammin

Koulutuksen käytännöllisyys tuntuu tuovan mukanaan uskoa työpaikan löytymiseksi. Suomen korkeakouluopiskelijoiden keskimääräinen arvio ensimmäisen työpaikan saamiseksi oli 4,2 kuukautta, kun Savonian opiskelijat olettavat saavansa työpaikan 3,9 kuukaudessa. Eurooppalaisten opiskelijoiden keskiarvo oli jopa 5,4 kuukautta.
 
Myös työpaikan saamiseksi vaadittavien työhakemusten määrä oli Pohjois-Savossa muuta maata alhaisempi. Savonian opiskelijat uskoivat työpaikan löytyvän 14,7 hakemuksen jälkeen, kun koko Suomen keskiarvo on 21,7 hakemusta.
 
Odotetussa bruttopalkassa sen sijaan Kuopion alueella opiskelevat nuoret ovat keskimääräistä varovaisempia. Savoniasta valmistuva nuori odottaa saavansa 29 283 euroa vuodessa, kun koko Suomen keskiarvo on 32 183 euroa vuodessa.
 
Kyselyyn osallistui yli 1000 korkeakoulua Euroopasta. Suomesta vastauksen antaneita korkeakouluopiskelijoita oli lähes 9000, heistä 913 opiskeli Savoniassa.

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
8 + 5 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer