Ahtisaari-päivä: Rauha maassa

Kimmo Salvén - 9.11.2013 - 15:33:17

Miten ristiriitoja, isojakin sellaisia, ratkaistaan? Entä miten solmitaan rauha, mikä on sovinnon merkitys?

Marraskuun 7. päivänä Ahtisaari-päivän päätapahtuma järjestettiin Kuopiossa. Päivän tavoitteena oli lisätä tietoa konfliktien ennaltaehkäisemisestä ja ratkaisemisesta sekä rauhanvälittämisestä niin kouluissa kuin kansainväliselläkin tasolla.

Päivän aikana Kuopion kouluissa järjestettiin keskustelutilaisuuksia ja käytiin läpi koulujen sovittelutoimintaa. Tilaisuuksissa myös palkittiin vuoden Sovittelija-opiskelijat.

Ahtisaari-päivän yleisötilaisuus Rauha maassa järjestettiin Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella. Yhteiskuntarauhasta keskustelevat CMI:n hallituksen puheenjohtaja, presidentti Martti Ahtisaari, sosiologian professori Juho Saari, Ihmisoikeuskeskuksen johtaja Kristiina Kouros ja Kuopion kriisinhallintakeskuksen johtaja Jukka Tuononen. Tilaisuuden juontaa Savon Sanomien vastaava päätoimittaja Jari Tourunen. Tilaisuuden avaa Itä-Suomen yliopiston rehtori Perttu Vartiainen ja Kuopion kaupungin tervehdyksen esittää kaupunginjohtaja Petteri Paronen.

Tilaisuuden videotallenteen voit katsoa yllä olevasta videosta.

Videon suora osoite YouTubessa:

http://www.youtube.com/watch?v=_rlCqM5HuHs

 

Footer