European Validation Prize 2013 Savon koulutuskuntayhtymän EUedulle

Kimmo Salvén - 22.11.2013 - 11:39:17

Savon koulutuskuntayhtymän Eurooppalaisen koulutuspolitiikan keskuksen (EUedun) Anni Karttuselle on myönnetty Eurooppalainen tunnustuspalkinto työstään osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen ja eurooppalaisen koululutuspolitiikan parissa. Palkinto tuli ”New Profession” -kategoriassa.

Karttunen kehitti AOTT-mestari (aiemmin opitun tunnistaminen ja tunnustaminen) -koulutusohjelman, joka on suunnattu kaikille opetus- ja ohjausalan ammattilaisille. Koulutusmoduuleihin on osallistunut Suomessa ja myös ulkomailla yli tuhat ammattilaista. Palkitsemisen kriteereinä oli mm. innovatiivisuus, kestävyys, vaikuttavuus, tulosten siirrettävyys, kohderyhmien monipuolisuus sekä kehitetyn tuotteen tai palvelun eurooppalainen lisäarvo.

Koulutuksiin on osallistunut opetusalan ammattilaisia korkeakouluista, vapaasta sivistystyöstä sekä ammatillisesta perus- ja aikuiskoulutuksesta. Lisäksi mukana on ollut viranomaisia, mm. TE-toimistoista ja sisäministeriöstä.

Savon koulutuskuntayhtymässä työskentelevä Karttunen toimii Venäjällä pääasiantuntijana ammatillisen koulutuksen reformiin liittyvässä hankkeessa. AOTT-mestari koulutusta järjestetään myös Venäjällä. Lisäksi mm. Belgian Flanderin opetusministeriö osti Karttuselta koulutusta ja tällä hetkellä Flanderin työvoimaviranomaiset neuvottelevat koulutuksen hankinnasta henkilöstölleen.

Koulutus kehitettiin alun perin ESR-hankkeena, jossa koulutus pilotoitiin. Tämän jälkeen Opetushallitus rahoitti koulutusta kansallisesti vuosina 2011–2013. Koulutus on jatkunut myös tämän jälkeen maksullisena palveluna eri organisaatioissa.

Työ- ja elinkeinoministeriö valitsi ISOK -hankkeen, jossa koulutus kehitettiin, helmihankkeeksi, joka esiteltiin Euroopan komission edustajille hyvänä esimerkkinä ESR:n vaikuttavuudesta.

Katso myös:

AOTT-mestarikoulutus

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
5 + 6 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer