Savonia-ammattikorkeakouluun ennätysmäärä hakijoita

Kimmo Salvén - 3.4.2014 - 09:17:40

Kevään yhteishaussa Savonia-ammattikorkeakouluun oli ennätysmäärä hakijoita. Hieman yli 1300 aloituspaikkaa tavoittelee lähes 4800 hakijaa. Edellisvuodesta kasvua on n. 12%.
 
Suosituimmiksi hakukohteiksi nousivat sosiaali- ja terveysalan koulutukset sekä liiketalouden tradenomikoulutus. Eniten hakijoita aloituspaikkaa kohden oli röntgenhoitajakoulutukseen, jossa ensisijaisia hakijoita oli melkein 11 yhtä aloituspaikkaa kohden.

Myös tekniikan alan kiinnostus on nousussa, esimerkiksi tietotekniikan koulutuksen hakijamäärä nousi 20% edellisvuodesta. Uutena koulutuksena alkava rakennusarkkitehdin koulutus herätti myös kiinnostusta, yhtä aloituspaikkaa kohti oli viisi hakijaa.

 

Eniten hakijoita aikuis- ja ylempiin amk-tutkintoihin

Aikuisten tutkintoon johtavassa koulutuksessa suosituimmaksi osoittautui tradenomikoulutus, jonne hakeutui lähes kuusi ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohden. Liiketalouden koulutus kiinnosti myös ylempiin ammattikorkeakoulu-tutkintoon hakijoita, joita oli yli kolme aloituspaikkaa kohden. Kokonaisuudessaan ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin oli aloituspaikkamäärään nähden yli kaksinkertainen määrä hakijoita.

Lähettäjä: Röntgenhoitajaksi hakeutuva (vieras) - 2.6.2014 - 16:25:38

Olisiko mahdollista järjestää toinen samanlainen haku vielä ao. alueelle esim. syksyllä 2014, jos Eksote tarvitsee röntgenhoitajia vielä lisää - ja koska koulutus on näköjään todella suosittu.

Lähettäjä: Anita (vieras) - 3.6.2014 - 06:52:15

Teoriassa varmaan uusi haku olisi tarpeen ainakin Eksoten näkövinkkelistä, käytännössä aloituspaikkamääriä ei taideta kuitenkaan voida lisätä ihan oma-aloitteisesti. Muistelen, että aloituspaikkamäärät päättää opetusministeriö.

Lähettäjä: Röntgenhoitajaksi hakeutuva (vieras) - 3.6.2014 - 17:48:34

OK, jäädään odottelemaan, mitä tapahtuu ja ainahan sitä saa toivoa...;) Kiitos vastauksestasi!

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

Footer