Ministeri Kiuru: Suomessa ei ole "maakuntayliopistoja"

Kimmo Salvén - 4.9.2014 - 09:48:19

Kuva: Laura Kotila / Valtioneuvoston kanslia

Opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru ihmetteli Itä-Suomen yliopiston lukuvuoden avajaisten Joensuun kampuksen juhlapuheessaan nykyistä keskustelua ”maakuntayliopistoista”.

– Ei Suomessa ole olemassa maakuntayliopistoja, vaan jokainen yliopistomme on superhyvä omalla alueellaan.

Kiuru kuitenkin myönsi, että tulevaisuudessa haasteellista on muistuttaa myös elinkeinoelämän edustajia siitä, että Suomessa on innovaatioyliopiston lisäksi myös muita laadukasta työtä tekeviä yliopistoja.

 

Tiiviimpää yhteistyötä

Kiurun mukaan taloudellisesti vaikeina aikoina on niukkenevista resursseista osattava jalostaa paras mahdollinen tulos ja pyrittävä menemään joka tapauksessa eteenpäin. Tämä sama haaste koskee jokaista yliopistoa.

Kiuru peräänkuulutti korkeakoulujen rakennemuutoksessa myös tiiviimpää yliopistojen välistä yhteistyötä. Hän mainitsi hyvänä esimerkkinä sen, kuinka Itä-Suomessa osattiin yhdistää kaksi yliopistoa yhdeksi yliopistoksi, joka lähestyy tieteen kovinta ydintä. Hänen mukaansa yliopistot voisivat tuoda osaltaan myös valoa, tietämystä ja turvaa maailmalla velloviin kriiseihin.

– Yliopistoillakin on eräänlainen vastuu maailmasta: saamme kovan sivistyksen, jota meidän tulisi jakaa myös muille. Juuri yliopistoissa jaetaan sitä sosiaalista ja kulttuurista pääomaa, jolla maailma pysyy pystyssä ja menee eteenpäin.

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
14 + 0 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer