Tunnustusta Kuopion ja Shanghain yhteistyölle

Kimmo Salvén - 22.9.2014 - 13:09:16

Kuopion kaupungin ja Shanghai Pudongin välinen ystävyyskaupunkitoiminta on saanut merkittävän tunnustuksen. Shanghain kaupunki on myöntänyt Kuopion Musiikkikeskuksen johtaja Michael Claussenille arvostetun Shanghai Magnolia Silver Award 2014 -palkinnon. Claussen on koordinoinut Kuopion ja Shanghain välistä ystävyyskaupunkitoimintaa ja luonut lukuisia kulttuuriyhteyksiä kaupunkien välille.

Syyskuun alussa 50 henkilöä 22 maasta vastaanotti hopeisen Magnolia-palkinnon kiitokseksi kaupungin kehittämisen eteen tekemästään merkittävästä työstä. Tänä vuonna palkittujen joukossa olivat mm. Microsoft Corporaten Kiinan varatoimitusjohtaja David Chen Yhdysvalloista, Coca-Cola-yhtiön Shanghain johtaja Gordon Orr Hollannista, General Motors:n Kiinan johtaja Matthew Tsien Yhdysvalloista sekä ABB Kiinan johtaja Chunyuan Gu Ruotsista.

Shanghain hallitus otti käyttöön kaupungin virallisen kukan, magnolian, mukaan nimetyn palkinnon vuonna 1989. Hopeisia, kultaisia tai kunniakansalaisen tunnustuksia myönnetään vuosittain ulkomaalaisille henkilöille, jotka ovat omalla toiminnallaan merkittävästi vaikuttaneet kaupungin sosiaaliseen ja taloudelliseen kehitykseen. Kuluneiden 25 vuoden aikana tunnustus on annettu 959 henkilölle.

Kuopion kaupunki on ollut yhteistyössä Shanghai Pudongin kanssa jo vuodesta 2002. Ystävyyskaupunkisopimuksen Kuopion kaupunki ja Shanghai Pudong solmivat kesäkuussa 2012. Tahot ovat vuosien saatossa kehittäneet monipuolisia yhteistyömuotoja mm. liiketoiminnan, koulutusyhteistyön ja kulttuurin saralla. Yhteistyön nimissä Kuopio ja Shanghai Pudong esittäytyvät säännöllisesti toistensa luona. Tänä vuonna on Kuopion vuoro esittäytyä Shanghaissa lokakuussa, jolloin Shanghai Pudongin uudessa kirjastossa avataan Kuopiota koskeva näyttely.

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
1 + 0 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer