Ehkäisevä päihdetyö: opiskelijat tempaisivat toiminnan - ei saarnaamisen nimissä

Anne Heikkinen - 4.11.2014 - 16:14:26

Kuluvalla viikolla vietetään ehkäisevät päihdetyön Selvät sävelet -viikkoa. Kuopiossa viikon päätapahtuma järjestettiin tiistaina torin alla Apajassa, jossa kauppakeskuksessa kävijöitä heräteltiin pohtimaan omia ajatuksiaan ja arkeaan päihteisiin liittyen.

Humanistisen ammattikorkeakoulun yhteisöpedagogiopiskelijoiden ideoimilla toimintapisteillä sai muun muassa kokeilla kännilaseja, tehdä aiheeseen liittyviä pinssejä tai kiinnittää onnellisuuden lehtiä onnellisuuspuuhun. Yhdellä toimintapisteellä heiluteltiin neulepuikkoja ja neulottiin porukassa Apajan pisintä kaulaliinaa.

– Ajatuksena ei ole saarnata näistä asioista, vaan herätellä ajatuksia päihteisiin liittyen, kertoo lehtori Piia Mylly.

Opiskelijoille päivä antoi mainion tilaisuuden päästä käsiksi käytännön työelämään. – Tämä kuuluu osaksi opintoja ja tällä on selvä kytkös sekä opiskeltavaan teemaan että käytännön työelämään. Motivaatio on kova kun saadaan tehdä oikeasti työelämään liittyvää toimintaa.

Kuuntele tunnelmia Apajasta:

kuuntele Kesto 7'31"

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
9 + 11 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer