Mobiilisovellus tukee hengellistä elämää

Kimmo Salvén - 3.11.2014 - 12:46:31

Hengellisen elämän tueksi suunnatut tekstikappaleet solahtavat sutjakkaasti ulottuville, missä ikinä oletkin. Kun mobiiliteknologia on luonut meille pitkälti ajasta ja paikasta riippumattoman tavan toimia monilla osa-alueilla, on vain luonnollista että myös hengellinen elämä on mobiilipuolella edustettuna.

Itä-Suomen yliopiston Seurakunnalliset mobiiliteknologiat -hanke on tuottanut Hetki-sovelluksen käytettäväksi aäypuhelimissa ja tableteissa.

– Hetki-sovelluksen perusidea on ollut se, että kun elämä on hektinen ja on kiirettä, niin voi olla että joskus junassa tai linja-autossa on aamulla hetki aikaa paneutua tähän hengelliseen puoleen, kuvailee projektitutkija, teologian tohtori Harri Koskela sovelluksen perusajatusta.

Sovellusta ei ole sidottu vain yhteen hengelliseen toimijaan, vaan koko hankkeen tavoitteena on ollut tuottaa sovelluksia yhteiskristillisestä näkökulmasta.
– Sovelluksen keskeinen ajatus oli, että me yhdistämme kirkkokuntien ja uskonnollisten yhteisöjen sisältöjä yhteen alustaan.

– Se on mielenkiintoinen yllätys, että kukin käyttäjistä seuraa keskimäärin 2,5 kanavaa. Jos oma viiteryhmä on esimerkiksi luterilainen, on voitu ottaa rinnalle esimerkiksi Aikamedian kanava.

Mitä sovellus sitten sisältää? Tarjolla on esimerkiksi Raamatun tekstejä, mietiskelytekstejä, ajatelmia, rukouksia ja kuvia. Uskonyhteisöissä ajatus sisällön tuottamisesta on otettu positiivisesti vastaan. Mukana on talkootuotantoa, tilattuja tekstejä, lisäksi jo aiemmin olemassa olevaa materiaalia on siirretty nähtäväksi myös Hetki-sovelluksen kautta.

Tutustuimme Harri Koskelan kanssa sovellukseen ja sen taustoihin:

kuuntele Kesto 19'47"

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
10 + 8 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer