Arki luo turvaa myös konfliktialueella

Anne Heikkinen - 31.12.2014 - 15:14:55

– Arki konfliktialueella on hyvin monimuotoista. Ihmisten ilot ja huolet lomittuvat arjessa ja molempia on siellä havaittavissa. Arkea on myös se, että näidenkin olosuhteiden keskellä ihmiset avioituvat, syntyy lapsia ja lapset kasvavat – elämä jatkuu olosuhteista huolimatta, kuvaa TtM Mikko Häkkinen palestiinalaisten arkea ja elämää.

Kuva: Itä-Suomen yliopistoHäkkinen on tarkastellut tuoreessa väitöstutkimuksessaan ihmisten psykososiaalista selviytymistä pitkittyneessä konfliktissa. Tutkimus on etnografia palestiinalaisista jatkuvan epävakauden olosuhteissa.

– Konfliktin keskellä eläminen tuottaa alueen asukkaille kärsimystä, mutta haastaa myös etsimään selviytymiskeinoja. Mielekkyyttä elämään tuovat muun muassa perhe, arjen rutiinien säilyttäminen sekä vapaaehtoistyö, Mikko Häkkinen kuvaa.

Kärsimystä miehitettyjen alueiden asukkaille tuottavat vapaan liikkumisen rajoitukset, pommitukset sekä nöyryyttävät tilanteet tarkastuspisteillä.

Kuuntele haastattelu:

kuuntele Kesto 24'30"

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
1 + 1 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer