Tavoitteena tehokas ja nopea siedätyshoito

Anne Heikkinen - 17.2.2015 - 10:37:14

Silmiä kirvelee, nokka vuotaa, kurkussa kuristaa – allergiset oireet ovat tuttuja monelle meistä. Yksi keino päästä eroon kiusallisista ja vakavistakin allergisista oireista on siedätyshoito.
– Allergeeni, joka oireita aiheuttaa, on se, jolla hoidetaan, tuumaa siedätyshoidon kehittämistä väitöksessään tutkinut LL Aino Rönkä.

Kuva: Itä-Suomen yliopistoTavoitteena on kehittää entistä nopeampaa ja vähemmän sivuvaikutuksia aiheuttavaa siedätyshoitoa. Röngän tutkimuksen keskiössä oli koira-allergiatutkimus.

– Koiran lipokaliiniallergeenit, kuten muutkin eläinperäiset hengitystieallergeenit, ovat yleisiä allergian aiheuttajia. Veressä esiintyvillä T-imusoluilla eli T-soluilla tiedetään olevan keskeinen rooli allergisen immuunivasteen muodostumisessa, mutta tarkoista T-soluaktivaatiomekanismeista allergeenialtistuksen aikana tiedetään kuitenkin vielä varsin vähän.

kuuntele Kesto 11'17"

 

Lääketieteen lisensiaatti Aino Röngän immunologian alaan kuuluva väitöskirja Ihmisen T-soluvaste koiran lipokaliiniallergeeneja kohtaan, näkökohtia siedätyshoidon kehittämiseksi tarkastettiin Itä-Suomen yliopistossa 30.1.2015.

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
4 + 16 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer