Amk-koulutuksen ja yliopistojen yhteishaku käynnistyi

Toimitus - 17.3.2015 - 17:06:43

Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen yhteishaku jakautuu kahteen hakuaikaan. Ensimmäinen hakuaika oli 7.-27.1. ja toinen hakuaika alkaa tiistaina 17.3. ja päättyy torstaina 9.4. klo 15.00. Kaikkien valintojen tulokset julkistetaan 1.7.

Toisessa hakuajassa on mukana 15 yliopistoa ja 24 ammattikorkeakoulua. Hakukohteita on tarjolla yhteensä noin 1 100, näistä noin 700 ammattikorkeakouluissa ja noin 400 yliopistoissa. Ensimmäisessä hakuajassa oli mukana suurin osa ammattikorkeakoulujen vieraskielisistä hakukohteista sekä yliopistojen taidealan hakukohteista. Hakijoita ensimmäisenä hakuaikana oli noin 14 000.

Toisena hakuaikana ammattikorkeakoulujen koulutustarjonnassa on haettavana sekä päivätoteutuksena (entinen nuorten koulutus) että monimuotototeutuksena (entinen aikuiskoulutus) järjestettäviä koulutuksia. Haussa on mukana myös ylempiä ammattikorkeakoulututkintoja.

Yliopistoissa on tarjolla kaikkien alojen hakukohteita. Aloituspaikkoja on ammattikorkeakouluissa toisena hakuaikana noin 25 000 ja yliopistoissa noin 18 000. Eniten aloituspaikkoja on ammattikorkeakoulujen tekniikan ja liikenteen alan, sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan sekä yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alan koulutuksissa. Yliopistoissa eniten aloituspaikkoja on teknillistieteellisellä alalla, luonnontieteellisellä alalla ja humanistisella alalla.

Korkeakoulujen kevään yhteishaun kahtena hakuaikana hakija voi hakea yhteensä enintään kuuteen (6) hakukohteeseen, jotka hakijan on laitettava hakulomakkeella mieluisuusjärjestykseen. Hakijan, joka on hakenut jo yhteishaun ensimmäisenä hakuaikana ja aikoo hakea myös toisena hakuaikana, on pitänyt jättää hakulomakkeella tilaa myös toisen hakuajan hakutoiveille.

Tarkemmat hakuohjeet ovat luettavissa Opintopolusta.

Yhteishaussa korkeakouluilla on mahdollisuus varata osa aloituspaikoista ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville opiskelijoille. Kevään yhteishaussa vain yksi korkeakoulu, Svenska handelshögskolan käyttää mahdollisuuden.

Korkeakoulujen hakijapalvelut vastaavat kaikesta hakijoiden asiakaspalvelusta. Opintopolku tarjoaa hakijalle Oma Opintopolku -palvelun, jossa hakija voi mm. muokata hakutoiveitaan hakuaikana. Hakija voi kirjautua palveluun esimerkiksi verkkopankkitunnuksillaan.

Hakija voi saada valintojen tuloksia jo alkukeväästä alkaen, mutta korkeakoulujen kaikkien valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 1.7.2015.

Hakeminen tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
13 + 1 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer