Millainen on hyvä äiti?

Anne Heikkinen - 7.5.2015 - 09:05:40

Millainen on hyvä äiti? Tämän kysymyksen kanssa ovat kamppailleet naiset kautta aikojen. Hyvän äitiyden määritelmä on toisaalta aikaan ja paikkaan sidonnainen kysymys, toisaalta vahvat äitimyytit pitävät pintansa ajasta riippumatta. 

– Äitiys on jotain ikiaikaista naiseuden myyttistä tarinavarantoa eli siinä on mukana pysyvä, muuttumaton juonne.  Äitiys ajatellaan edelleen uhrautumisen, omistautumisen ja lapsilleen läsnä olemisen ihanteiden kautta, vaikka äidit ja äitiyden toteuttamisen olosuhteet ovat muuttuneet paljon viimeisten vuosikymmenten saatossa. Hyvän äitiyden mallitarina on vahva ja se työntää lonkeronsa perhearjen pienimpiinkin sopukoihin, toteaa äitiystutkija KT Eija Sevon.

 

Kuuntele Sevonin haastattelu kokonaisuudessaan:

 

kuuntele Kesto 15'59"

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
7 + 8 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer