Mitä kuuluu vai kuuluuko mitään?

Anne Heikkinen - 11.5.2015 - 09:05:07

Suomessa arvioidaan olevan noin 700 000 huonokuuloista ja määrä lisääntyy väestön ikääntyessä. Toisaalta myös nuorten saamat kuulovammat lisääntyvät vapaa-ajan melun, kuten liian kovalla voimakkuudella korvakuulokkeista kuunnellun musiikin vuoksi.

Tässä ohjelmasarjassa kuulemme monta tarinaa huonokuuloisuudesta. Ohjelmat on tehty yhteistyössä Humanistisen ammattikorkeakoulun Kuopion alueyksikön tulkkikoulutuksen kanssa. Haastattelijoina olivat neljännen vuoden huonokuuloisten, kuuroutuneiden ja kuurosokeiden tulkkaukseen suuntautuvat tulkkiopiskelijat. Ohjelmasarjaa toimittaa Anne Heikkinen.

Sarjan ensimmäisessä osassa audiologi Antti Hyvärinen Kuopion yliopistollisen sairaalan kuulokeskuksesta kertoo kuulovioista ja niiden hoidosta. Lisäksi kuulemme Maritta Haukkapaasin kokemuksia huonokuuloisuudesta.

kuuntele Kesto: 10'05"

 

Ohjelmasarjan osat:

  1. Mitä kuuluu vai kuuluuko mitään?
  2. Huonokuuloisuus on näkymätön ja vaiettu vaiva
  3. Kommunikointi on yhteispeliä
  4. Vaali kuuloasi!

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
1 + 0 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer