Räätälöimällä parempia välipaloja ikäihmisille

Kimmo Salvén - 21.5.2015 - 09:18:36

Ikäihmiset pääsevät Kuopiossa käynnistyvän projektin aikana testaamaan juuri heidän tarpeisiinsa suunniteltuja välipalatuotteita.

Räätälöidyt ravitsemusratkaisut ikäihmisten ravitsemuksen ja hyvinvoinnin parantamiseen (MAVIRE) -projektissa suunnitellaan ja valmistetaan ikäihmisten tarpeisiin soveltuvia marja- ja maitopohjaisia välipalatyyppisiä tuotteita sekä tutkitaan niiden vaikutuksia ravitsemustilaan, terveyteen ja hyvinvointiin ateriapalvelujen asiakkailla.

– Vajaaravitsemus on huolestuttavan yleistä iäkkäässä väestössä. Se huonontaa ikääntyneen elämänlaatua ja aiheuttaa merkittäviä kustannuksia yhteiskunnalle. Hyvän ravitsemustilan ylläpitämiseksi ikäihmisten tulisi täydentää pääaterioita maukkailla, ravitsevilla, energiapitoisilla ja helposti nautittavilla välipaloilla, sanoo ravitsemusterapian apulaisprofessori Ursula Schwab Itä-Suomen yliopistosta.

Ikäihmisille suunniteltuja välipalatuotteita testaavat ja arvioivat Kuopion kaupungin kotihoidon asiakkaat, ja tuotteiden jakelusta vastaa Servican kotiateriapalvelu. Projektia toteuttavat Itä-Suomen yliopiston kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö ja sovelletun fysiikan laitos, Pakkasmarja, Maitomaa, Virgino, Suomen Sokeri ja Mega Elektroniikka.

– Marja- ja maitopohjaiset välipalatuotteet ovat senioreille hyviä niiden tutun maun ja ravintoarvojen vuoksi. MAVIRE-projektin myötä saamme heiltä nyt suoraa palautetta tuotteistamme sekä tutkittua tietoa tuotteiden vaikutuksista terveyteen ja hyvinvointiin, sanovat toimitusjohtajat Matti Leinonen Pakkasmarjalta ja Mikko Sairanen Maitomaalta.

Projekti kuuluu INKA Innovatiiviset kaupungit -ohjelmaan ja sitä rahoittavat Tekes ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) 2015-2016.

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
6 + 4 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer