Naisviljelijöillä iso rooli maailman ruokahuollon turvaamisessa

Anne Heikkinen - 29.8.2015 - 09:15:38

– Meillä ei ole varaa hukata naisiin liittyvää resurssia maatalouden arjen pyörittämisen sekä kehittämisen suhteen, toteaa Maailman viljelijäjärjestön WFO:n naisten komitean puheenjohtajaksi valittu iisalmelainen maatalousyrittäjä ja maatalousalan opettaja Kati Partanen.

Partasen mukaan naisilla on iso rooli maailman ruokahuollon turvaamisesta, mutta aliedustus maatalousalan organisaatioissa.

– Naisia on paljon maatiloilla omistajina ja myös yhdessä puolison kanssa omistajina, mutta harvoin naisia näkyy esimerkiksi viljelijöiden etujärjestöissä. Toisaalta etenkin kehittyvissä maissa naiset monesti tekevät fyysisen maataloustyön, mutta heillä ei ole vaikutusvaltaa oman työnsä kehittämisen ja investointien suhteen.

Partanen kertoo, että WFO:n naisten komitean tavoitteena on paitsi rohkaista naisia mukaan alan järjestöihin myös parantaa naisten oikeuksia ja mahdollisuuksia vaikuttaa maatalouteen, omaan työhönsä ja tilan kehittämiseen.

Maauskoa ja uskoa suomalaisen ruuan tulevaisuuteen tarvitaan myös Suomessa. Partanen opettaa tulevia maatalousalan ammattilaisia Savonia-ammattikorkeakoulussa.
– Luottamusta on, että kyllä puhtaalle ja turvalliselle tuotteelle on jatkossakin kysyntää, mutta ei tämä pelkkää pilvilinnojen rakentamista ole. Kyllä opiskelijatkin vakavasti miettivät, että uskallanko ottaa tilan hoitaakseni ja siihen investoida; Partanen pohtii.

kuuntele Kesto: 13'32"

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
14 + 2 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer