Savonia keskittää Kuopion toiminnot Savilahteen

Kimmo Salvén - 1.9.2015 - 12:13:54

Savonia-ammattikorkeakoulun osakeyhtiön hallitus päätti 31.8.2015, että kampus 2020 -suunnittelussa keskitytään kartoittamaan ja käymään neuvotteluja eri sijoittumis- ja toteuttamisvaihtoehdoista Kuopion Savilahden alueelle. Savonian alustavan aikataulun mukaan uudet toimitilat olisivat käytössä syyslukukauden alkaessa 2020.

Savilahteen keskitettävien toimintojen ulkopuolelle jää musiikin ja tanssin koulutus, jossa yhteistyötä tehdään muun muassa Kuopion kaupungin Lumit-lukiohankkeen sekä edelleen Kuopion konservatorion ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kanssa.

Savonian tilojen tarpeeseen vaikuttavat eri oppilaitosten (Itä-Suomen yliopisto, Savon koulutuskuntayhtymä) yhteistyön laajuus sekä päätös sijoituspaikasta. Näin ollen tarkempi Savonian sijoituspaikkapäätös ja toteutustapa tehdään keväällä 2016, jotta tilaohjelma on valmis rakennushankesuunnittelun käynnistyessä kesällä 2016.

Savoniassa suunnittelutyötä ohjaa erikseen nimettävä ohjausryhmä. Lisäksi tilojen tarpeeseen ja toiminnallisen suunnitteluun nimetään henkilöstön ja opiskelijoiden edustajista koostuva työryhmä.

Savonian uudisrakennuksen rakentaminen Savilahden nyt kaavoituksessa oleville alueille on mahdollista käynnistää aikaisintaan vuonna 2018 katuverkoston ja muun infrastruktuurin ollessa valmiina.

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
4 + 2 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer