Elokuvamusiikki herättää tunteita

Anne Heikkinen - 6.11.2015 - 12:29:49

Miltä kuulostavat ja millaisia tunnelmia herättävät tutut elokuvamusiikin sävelet elokuvista Star Wars, The Lord of the Rings tai Pirates of the Caribbean? Savonia-ammattikorkeakoulun ja Kuopion konservatorion oppilaat ovat koko syksyn harjoitelleet näitä elokuvamaailman klassikoita ja siirtäneet sävelet lavalle yhteisen Across the Stars -elokuvamusiikin konsertin muodossa.

Tässä produktiossa musiikin ammattiopiskelijat ovat päässeet ohjaamaan nuoria musiikin perusopetuksen oppilaita ja oppineet siinä samalla itsekin.

– Me saadaan enemmän ohjata näitä nuoria soittajia, siellä ohjataan ihan sormituksia ja jousituksia ja muistutetaan mitä tarkoittaa kun soitetaan kiinteämmällä tai hiljaa, kuvailee musiikinopiskelija Katariina Kautonen.

Samoilla linjoilla on kapellimestari Rauno Tikkanen. Hän kertoo ammattiopiskelijoiden ryhdin oikenevan kun takana soittaa liuta nuoria osaajia.
– Ammattiopiskelijat ovat olleet tässä isinä ja äiteinä tukemassa nuorempiaan ja pitäneet heille stemmaharjoituksia. Olen kyllä tosi iloinen siitä, miten tämä nuori porukka on ottautunut produktioon, on tehty paljon töitä syksyn aikana.

Elokuvamusiikin konsertissa nähtiin myös valkokankaalle heijastettu Hatsalan koulun oppilaiden toteuttama videoteos musiikin herättämistä tunteista.

Anne Heikkinen pääsi mukaan harjoituksiin juuri ennen tällä viikolla kuultua h-hetkeä, kuuntele tunnelmat:

kuuntele Kesto: 9'52"

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
9 + 9 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer