Aspekti 23.8.2015

Toimitus - 23.8.2015 - 15:00:00

AspektiAspekti Yle Puheella sunnuntaina 23.8.2015.

Maurizio Lazzaraton teos "Velkaantunut ihminen" käsittelee kaikkialle lonkeroitaan ulottavan velan vaikutuksia velanottajiin ja kertoo velasta pelottavan tehokkaana hallinnan ja kontrollin keinona. Tätä aihetta lähestyi filosofiakahvilassa teoksen suomentanut kääntäjä Anna Tuomikoski.

Silkkiyökkösiä, isomorsiusyökkösiä, suruyökkösiä, kiitäjiä ja monia muita yöhyönteisiä voi bongata elokuun pimenevissä illoissa. Siispä valkoinen lakana puiden väliin ja valot valmiiksi – yökkösretki voi alkaa!

Suurten ikäluokkien eläköityminen on nostanut esiin huolta eläkejärjestelmän toimivuudesta. Eläkeläisten määrän kasvaessa kasvamistaan, eläkemyllyyn rahaa tuottavan työväestön määrä vähenee sekä eläköitymisen että lisääntyvän työttömyyden myötä. Onko meillä siis varaa nykyiseen eläkejärjestelmäämme? Tätä pohti Ikääntyvien yliopistossa Kelan entinen pääjohtaja Jorma Huuhtanen.

Makkaraa, valmisruokia, vaalea vehnäleipää ja sokeripitoisia juomia kannattaa vältellä, jos haluaa pitää mielen virkeänä ja terveenä. Sillä mitä suuhunsa pistää saattaa nimittäin olla merkitystä masennukseen sairastumisen kannalta.

Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

kuuntele Kesto 60'00"

 

Lisää Aspekteja (kantti.net)

Yle Puhe

Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

 

Kirjoita uusi kommentti

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
1 + 10 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer