Suomen urheilu uuteen nousuun

Kimmo Salvén - 22.1.2015 - 11:48:08

Kuva: Kimmo Salvén

Urheilu puhuttaa tätä urheiluhullua kansaamme aina, oli sitten tarjolla menestystä tai kirveleviä tappioita. Ikääntyvien yliopiston vieraaksi  saapui joulukuussa Huippu-urheiluyksikön johtajana toimiva mäkihyppyvalmentaja Mika Kojonkoski.

Kojonkoski oli mukana suomalaisen huippu-urheilun kehityksen tueksi vuonna 2010 asetetussa Huippu-urheilun muutosryhmässä, joka asetti suomamalaiselle urheilulle vahvan tavoitteen: Suomi on vuonna 2020 paras Pohjoismaa sekä tulosten että toimintamallin tehokkuuden näkökulmasta.

– Kysymys ei ole siitä, onko tämä objektiivisesti oikea visio. Jossain lajeissa jonkun urheilija, jonkun seuratoimijan mielestä tämä on ihan piece of cake, ihan hölmö, tämä on tavoitettu. Jonkun mielestä tämä on mahdottomuus. Tärkeätä on vain, että meillä on jokin pohja mennä yhteiseen suuntaan, Kojonkoski avaa asetettua tavoitetta.

Muutostyöryhmässä rakennettiin kolme yhteistä tavoitetta suomalaiselle urheilulle: kansainvälinen menestys, arvostettu huippu-urheilu ja korkeatasoinen onnistuminen.

– Sillä ei ole mitään väliä, millaisia tavoitteita olympiakomiteassa on. Mutta sillä on väliä, että jos tämä lähtee jalkautumaan suomalaisten lajiliittojen, urheiluopistojen, eri toimijoiden ja sieltä kautta seurojen yhteiseksi tavoitteeksi ja alkaa pikkuinen ymmärrys siitä, mitä nämä asiat tarkoittavat – silloin ollaan jossain menossa.

– Me olemme olympiakomiteassa ikään kuin lumipallojen pyörittäjiä ja me onnistumme vain siinä tapauksessa, jos ihmiset ottavat näitä asioita omakseen.

Kuinka näitä tavoitteita voidaan saavuttaa? Kuuntele Kojonkosken luento kokonaisuudessaan:

kuuntele Kesto: 56'54"

 

Katso Huippu-urheilun muutostyöryhmän loppuraportti:

Suomalaisen huippu-urheilun muutos – huippu-urheilun muutosryhmän loppuraportti 2012


Luento on taltioitu Kuopion kaupungintalolla Ikääntyvien yliopiston luentosarjasta. Kantti on perinteisesti valikoinut ohjelmiinsa Ikääntyvien yliopiston luentosarjan luentoja. Ikääntyvien yliopiston luennot järjestää Snellman-kesäyliopisto .

» Ikääntyvien yliopiston luentosarjan pääsivulle

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
4 + 5 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer