Ainutlaatuiset puhdastilat valmiina tositoimiin

Kuva: Sisko SeppäPohjois-Euroopan ainoat lääketeollisuuden puhtausvaatimusten mukaiset puhtaat koulutustilat ovat valmistuneet Kuopion Biotekniaan.

Savon ammatti- ja aikuisopiston vetämän Puhdastila-hankkeen puitteissa rakennettuja uusia tiloja käytetään paitsi koulutustarkoitukseen myös yritysten tutkimus- ja kehittämistarpeisiin.

Uusissa tiloissa on mahdollista toteuttaa puhdastilatyöskentelyyn liittyvää koulutusta tilojen siivoamisesta ja ylläpidosta aina tutkimustoimintaan saakka.

Mutta miltä valmiit tilat näyttävät ja mitä erityistä puhdastilatekniikan rakentaminen ja ylläpitäminen vaativat? Projekti-insinööri Sasu Rissanen Savon ammatti- ja aikuisopistosta:

 

kuuntele Kesto 4'16"

 

Kuva: Anne HeikkinenPuhdastilojen rakentaminen on ollut alueen opetustoimijoiden sekä alan yritysten yhteinen voimannäyttö. Puhdastila-hanketta on toteutettu yhteistyössä Kuopion kaupungin, yliopiston, KYS:n, Savonia-amk:n ja Pelastusopiston kanssa. Mukana on ollut myös puolenkymmentä yritystä.

Toimitusjohtaja Timo Ristola Ark Therapeutics Oy:stä on varsin tyytyväinen, että GMP-luokituksen mukaiset puhdastilat on saatu Kuopioon.

 

kuuntele Kesto 3'30"

 


Haastateltavana:

  • Projekti-insinööri Sasu Rissanen, Savon ammatti- ja aikuisopisto
  • Toimitusjohtaja Timo Ristola, Ark Therapeutics Oy

Kommentit

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista