Teemasivut

Teema: Kuulo

Suomessa arvioidaan olevan noin 700 000 huonokuuloista ja määrä lisääntyy väestön ikääntyessä. Toisaalta myös nuorten saamat kuulovammat lisääntyvät vapaa-ajan melun, kuten liian kovalla voimakkuudella korvakuulokkeista kuunnellun musiikin vuoksi. Kokosimme Kantin tuottamaa kuuloon liittyvää materiaalia teemasivun alle.

Teema: Painonhallinta ja laihduttaminen

Ylipaino, dieetti, karppaus, gluttaus, GI - painonhallinnasta on tullut trendien johdattelema ja kovin vaikeasti hahmotettava kokonaisuus. Kokosimme yhteen Kantin tuottamaa materiaalia ylipainoon, laihduttamiseen ja painonhallintaan liittyen.

Teema: Alkoholi

Viina on viisasten juoma, sanotaan. Miten tämä viisaus tai sen puute näkyvät juomatavoissamme, yhteiskunnassamme ja terveydessämme? Alkoholilla on iso rooli nautintokeskeisessä yhteiskunnassamme. Kokosimme yhteen tuottamaamme materiaalia alkoholiin liittyen.

Teema: Joulu

Kokosimme yhteen paikkaan sivuiltamme löytyvää jouluun liittyvää materiaalia. Mitä joulu on ja mitä sen symbolit kertovat? Kuinka Mariasta tuli kaikkien aikojen kuuluisin äiti - entä millaisia tarinoita koululaiset ovat saaneet aikaan jouluun liittyen?

Teema: Tieto- ja viestintäteknologia opetuskäytössä

Erilaisen tieto- ja viestintäteknologian opetuskäyttö lisääntyy jatkuvasti. Diginatiiville sukupolvelle kehitetään alati uusia teknologian käyttötapoja, miten ne soveltuvat oppimisen välineiksi tai tueksi? Kokosimme tähän aiheeseen liittyvää materiaalia.

Teema: Muisti ja muistisairaudet

Ikääntymisen myötä muistiin liittyvät ongelmat lisääntyvät. Kyse voi olla luonnollisesta vanhenemisesta, mutta myös muistisairauksista. Tämän lisäksi myös kiire, stressi, väsymys ja masentuneisuus voivat aiheuttaa ohimeneviä muistivaikeuksia - kaiken ikäisille.