Naisviljelijöillä iso rooli maailman ruokahuollon turvaamisessa


– Meillä ei ole varaa hukata naisiin liittyvää resurssia maatalouden arjen pyörittämisen sekä kehittämisen suhteen, toteaa Maailman viljelijäjärjestön WFO:n naisten komitean puheenjohtajaksi valittu iisalmelainen maatalousyrittäjä ja maatalousalan opettaja Kati Partanen.

Partasen mukaan naisilla on iso rooli maailman ruokahuollon turvaamisesta, mutta aliedustus maatalousalan organisaatioissa.


Elämäntyytyväisyys suojaa paitsi mieltä myös luustoa


Tyytymättömyys elämään, masennus ja masennuslääkkeiden käyttö näkyvät myös luuston terveydessä. Tähän tulokseen tuli proviisori Päivi Rauma tuoreessa sosiaalifarmasian alan väitöksessään.


Innovaatiotoimintaa koulutuksen arkeen


Innovaatioiden perään huudellaan kovalla äänellä monelta taholta elektroniikkateollisuuden romahduksen jälkeisessä talousahdingossa.

Mutta onko meillä vielä innovoimattomia ideoita tässä maailmassa, jossa kaikki on jo moneen kertaan keksitty? Kyllä, vastaa Savonia-ammattikorkeakoulun innovaatioyliopettaja Miika Kajanus. Hänen mielestään innovaatio on evoluution tapainen luonnonvoima.


Suomalaiset ovat rahapelikansaa


Käsi sydämelle: kuljetko ruokakaupan eteisessä seisovien kolikkopelien ohi vauhtia hidastamatta vai pitääkö koneeseen pistää edes muutama kolikko joka kauppareissulla? Entä lotto – onko rivi vetämässä joka viikko? Tai kuluuko pitkävedon tai ravitulosten räknäämisessä tovi jos toinenkin?


Naisviljelijöillä iso rooli maailman ruokahuollon turvaamisessa
Elämäntyytyväisyys suojaa paitsi mieltä myös luustoa
Innovaatiotoimintaa koulutuksen arkeen
Suomalaiset ovat rahapelikansaa
Kuopion tuomiokirkko juhlii pian 200-vuotista taivaltaan entistä ehompana. Mittavassa remontissa on uudistettu niin kirkon sävymaailmaa kuin penkkien istuma-asentoakin. Yleisölle kirkko avautuu jälleen ensimmäisenä adventtina.

Voisiko kännitappeluita ehkäistä ruualla? – Syömättömyys johtaa kiukutteluun ja tämä korostuu alkoholin yhteydessä, koska alkoholi tunnetusti laskee verensokeria. Sitä voi ehdottomasti suositella, että syödään ruokaa samalla kuin käytetään alkoholia, toteaa suomalaista humalaväkivaltaa tutkinut farmakologian dosentti Markus Storvik.

Unirytmi on monella meistä vielä rempallaan valoisien kesäöiden ja lomalla valvomisen jäljiltä. Miten unirytmistä pääsee taas kiinni ja entä jos nukkumattia ei näy ei kuulu?

Voisiko kännitappeluita ehkäistä ruualla? Tieteen päivät: Yhteiskuntaluokka työläistyttöjen koulutusvalinnoissa. Säästetäänkö Suomessa osaamisesta?

Kaikki artikkelit