Restonomin tutkinto: Asennetta, asiakaspalvelua ja yrittäjyyttä

Matkailu- ja ravitsemisala tarjoaa nopeatempoisen, monimuotoisen ja kansainvälisen työskentely-ympäristön. Koulutuksesta valmistuneen työpaikkoina voivat olla esimerkiksi hotellit, ravintolat, liikenneasemat tai matkailukeskukset. Alalla työskentely vaatii ammattiosaamisen lisäksi hyviä sosiaalisia taitoja, palveluhenkisyyttä sekä kielitaitoa.

Matkailu- ja ravitsemisala on nuorten keskuudessa tavattoman suosittu ja koulutukseen hakeutuvien määrät pysyvät korkeina vuodesta toiseen. Mikä alassa kiehtoo?

» Ammattiesittelysarjan etusivu

 

Matkailu- ja ravitsemisala tarjoaa kehittymismahdollisuuksia ja kansainvälisyyttä

Viestintäopintoja, kulinaarisia työpajoja, gastronomiaa, kiinan kieltä, viinitietoutta, liiketoimintaosaamista ja markkinointia. Tätä kaikkea ja paljon muuta sisältyy restonomin tutkintoon. Savonia-ammattikorkeakoulussa tutkinnon voi suorittaa matkailun tai hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelmissa.

Lehtorit Markku Haapakoski ja Pauli Verhelä kertovat, että opinnoissa korostuvat käytännönläheisyys, monipuolisuus ja kansainvälisyys.

Lue lisää...

 

Palveluja vauvasta vaariin

Toimialajohtaja Elina Pallonen-Eriksson pohjoissavolaisesta osuuskauppa PeeÄssästä luonnehtii matkailu- ja ravitsemisalaa mielenkiintoiseksi, nopeasykliseksi ja sykkiväksi alaksi, joka tarjoaa monenlaisia työtehtäviä hyvin erilaisissa ympäristöissä.

Työnantaja arvostaa yrittäjähenkistä asennetta alalle tulevilta. Vahvan ammattiosaamisen lisäksi tarvitaan myös tilannetajua, sosiaalisuutta ja niin sanottua hyvää pelisilmää asiakaspalvelutilanteissa.

Lue lisää...

 

Toiminnanjohtajan rinnassa sykkii yrittäjän sydän

Tarja Iskanius työskentelee toiminnanjohtajana Tahkon matkailukeskuksessa sijaitsevassa Tahko-Tours-yrityksessä. Hän kertoo, että Savonia-ammattikorkeakoulun restonomi-opinnot antoivat hyvät eväät alalla työskentelemiseen. Etenkin kieliopinnoista on ollut runsaasti hyötyä kansainvälisessä yrityksessä toimimisen kannalta.

Miltä näyttää suomalaisia, venäläisiä ja ranskalaisia matkailijoita majoittavan yrityksen sieluna työskentelevän Iskaniuksen tyypillinen työpäivä?

Lue lisää...

 

Opiskelijan mieli palaa maailmalle

Kuopiolaisopiskelijat Hanna Puustinen ja Anna Partanen ovat vannoutuneita kansainvälisen harjoittelun puolestapuhujia. Heillä on kokemusta matkailu- ja ravitsemusalan työtehtävistä niin Yhdysvalloista kuin Belgiasta ja Espanjastakin.

Ulkomailla suoritettava työharjoittelu on Savonia-ammattikorkeakoulussa hyvin suosittua ja siihen kannustetaan monin keinoin. Maailmalle lähteminen kannattaa, vakuuttavat pian restonomeiksi valmistuvat nuoret naiset.

Lue lisää...


Linkkejä:

  • Savonia-ammattikorkeakoulu

» Ammattiesittelysarjan etusivu

Footer