Ura alkaa insinööriopinnoista

Rakennustekniikkaa, sähkötekniikkaa, energiatekniikkaa, ympäristöteknologiaa – insinöörien urapolku voi kulkea moneen suuntaan. Unelmien ammatti voi löytyä kansainvälisestä pörssiyrityksestä, pieneltä konepajalta tai vaikkapa pelastuslaitokselta.

Savonia-ammattikorkeakoulussa on tarjolla kattava otos insinööriopintoja tekniikan ja liikenteen alalta.

 

» Ammattiesittelysarjan etusivu

 

Energiatekniikka:
Energia on in

Savonia-ammattikorkeakoulun Varkauden kampuksella syksyllä 2010 alkanut energiatekniikan koulutusohjelma on ajan hermolla. Ongelmat energiantuotannossa, energiantarpeen jatkuva kasvu sekä ympäristö- ja ilmastoasioihin liittyvät tekijät kaipaavat uutta tietoa ja osaamista.

Sympaattisen näköinen, mutta sähäkkä sähköauto on yksi tulevien energiainsinöörien oppimisvälineistä Varkaudessa. Uusi energiatekniikan koulutusohjelma on laaja kattaus osaamista ajankohtaiselta energia-alalta.

» Lue lisää

 

Kone- ja tuotantotekniikka:
Moottoripyöristä metsäkoneisiin

Käytännönläheiset projektiopinnot ovat iso osa insinööriopintoja. Kone- ja tuotantotekniikan opiskelijat pääsevät tositoimiin jo opiskeluaikana. Tiivistä opetusyhteistyötä tehdään muunmuassa kuopiolaisen Junttan Oy:n kanssa.

Projektiopinnoissa tehdään teollisuudelta tulleita toimeksiantoja ja tavoitteena on, että valmistumisen yhteydessä valmistuu myös oman opiskeluryhmän kanssa suunniteltu ja rakennettu moottoripyörä.

 » Lue lisää

 

Ympäristöteknologia:
Monipuolinen näkemys ympäristöstä

Ympäristöön liittyvät kysymykset, kuten vesi- tai jätehuollon varmistaminen, ovat tulleet yhä tärkeämmiksi yhteiskunnan kannalta. Ympäristöteknologian koulutusohjelmasta valmistuvilla insinööreillä on ymmärrys paitsi tekniikan eri aloista myös luonnon asettamista vaatimuksista. 

Ympäristöteknologian insinööri on tekniikan ja ympäristöosaamisen moniottelija. Valmistunut voi sijoittua monelle eri alalle, työpaikkoja voivat olla esimerkiksi vesihuollon suunnittelutoimistot, jätehuoltoyhtiöt tai kunnan ympäristötoimistot.

 » Lue lisää

 

Tutkimus- ja kehitystyö sekä innovaatiotoiminta:
Innovaatiot polulle mars!

Soveltava tutkimus- ja kehitystyö sekä innovaatiotoiminta ovat keskeinen osa ammattikorkeakoulujen toimintaa. TKI-toiminta nivoutuu myös luontevaksi osaksi opiskelijoiden arkea.

Yksi esimerkki Savonia-amk:n tekniikan alan TKI-toiminnasta on innovatiivinen Medipolku-hanke.

 » Lue lisää


Linkkejä:

  • Savonia-ammattikorkeakoulu

» Ammattiesittelysarjan etusivu

 

Footer