Ekokampaajuus on kuuminta hottia hiusalalla

Anne Heikkinen - 20.9.2012 - 09:34:02

Hellalla porisee kaalikeitosta sekä merilevää ja pöydällä odottaa mehevää savea. Ei olla keramiikkastudiolla eikä keittiössä vaan ekokampaamossa.

Ekokampaaja jättää kemikaalipurkit ja purnukat suosiolla hyllylle ja käyttää niiden sijaan luonnosta saatavia raaka-aineita.
– Käytetään pelkistettyjä raaka-aineita kuten kaalia, turvetta, savea, merilevää ja luomuöljyjä, kertoo ekokampaajaopettaja Mona Mether.

Kuva: Markku Penttilä / SakkyKohut hiusvärien kemikaalien haitoista ja yleinen pyrkimys luonnonmukaisuuteen myös kauneusalalla ovat lisänneet ekokampaamopalveluiden kysyntää. Ekokampaamoita löytyy jo erityisesti pääkaupunkiseudulta, mutta syksyllä 2013 Kuopiossa alkava ekokampaajien koulutus tulee todelliseen tarpeeseen.

– Ihmiset ovat tietoisia ja haluavat perinteisen tilalle jotain muuta. On myös ihmisiä, jotka ovat allergisoituneet, eivätkä voi käyttää enää voimakkaita kemikaaleja.

Mona Mether toteaa, että ekokampaajuus on Suomessa vahvasti nouseva trendi.
– 10 vuotta sitten kun aloitin Suomessa kouluttamaan, niin silloin asiakkaat olivat viherhenkisiä ihmisiä. Nyt tavalliset ihmiset haluavat ekologista palvelua.

Ekokampaajakoulutus alkaa Savon ammatti- ja aikuisopistossa oppisopimuskoulutuksena syksyllä 2013. Kuluneella viikolla ekokampaajuudesta on saatu esimakua Mona Metherin johdolla Mestari2012 -tapahtuman Mestarikurssin muodossa.

Kuuntele, kuinka hiusta ja päänahkaa hoidetaan merilevän avulla:

kuuntele Kesto 11'54"

 

Kuvat: Markku Penttilä / Sakky

Footer