Puhdastila-hanke yhdistää toimijat toiselta asteelta yliopistoon

Anne Heikkinen - 13.9.2006 - 11:57:00

Kuva: Anne HeikkinenBiotekniaan keväällä 2007 valmistuvia ultrapuhdastiloja käytetään sekä koulutustarkoituksiin että yritysten tutkimus- ja kehittämistarpeisiin. Lääketeollisuuden puhtausvaatimusten mukaiset tilat ovat valmistuessaan ainutlaatuiset niin Suomen kuin Pohjoismaidenkin mittakaavassa.
- Tiloihin pääsee vain erityisten sisäänkäyntien kautta suoja-asusteessa, joka peittää kaiken paljaan ihon, kertoo Puhdastila-hankkeen projektipäällikkö Sirkka Malmioja.

Savon ammatti- ja aikuisopistossa käynnistynyt Puhdastila-hanke sisältää uusien tutkimus- ja koulutustilojen rakentamisen, erillisen tutkimus-, kehitys- ja yrityshautomohankkeen sekä puhdastilojen koulutushankkeen.

Tavoitteena on luoda puhdastilakoulutusjärjestelmä, joka palvelee sekä yritysten koulutustarpeita että tutkintoihin johtavaa koulutusta. Projektipäällikkö Sirkka Malmioja kertoo, että koulutuksen sisältöjä ovat muun muassa puhdastilojen tekniset ratkaisut, puhdastilamittaukset, laitteiden testaus sekä työskentely puhdastiloissa.

Yksi ultrapuhtaita tiloja tarvitsevista kuopiolaisyrityksistä on Ark Therapeutics, joka toimialana on kliinisiin kokeisiin tarvittavien geenipohjaisten lääkkeiden, diagnostisten tuotteiden ja uusvektorien tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantotoiminta. – Koulutamme jatkuvasti omaa henkilökuntaamme huippututkimukseen liittyvän puhdastilaosaamisen ympärillä. On todella merkittävää, että Kuopioon saadaan puhdastilaosaamisen edistämiseen liittyvää koulutusta ja ajanmukaiset puhdastilat, jotka ovat yritystenkin käytettävissä, toteaa toimitusjohtaja Timo Ristola.

Puhdastilojen rakentamiseen liittyvä tarjouskilpailu on parhaillaan käynnissä ja rakentamisen odotetaan alkavan vielä tämän vuoden puolella.


Haastateltavana:

  • Projektipäällikkö Sirkka Malmioja, Savon ammatti- ja aikuisopisto

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
1 + 6 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer