Kuopioon rakennetaan ainutlaatuista puhdastilakoulutustilaa

Anne Heikkinen - 29.1.2007 - 14:53:00

Lääketeollisuuden puhtausvaatimusten mukaisia tiloja eli niin sanottuja ultrapuhtaita tiloja on harvassa. Erityistason suunnittelua, rakentamista ja ylläpitoa vaativia puhdastiloja käytetään lääketeollisuuden lisäksi muun muassa elektroniikkateollisuudessa, mutta ultrapuhtaiden tilojen käyttö on levinnyt myös pesuloihin ja leipomoihin.

Kuva: Anne HeikkinenYksi ultrapuhtaita tiloja tarvitsevista yrityksistä on geenilääkkeitä valmistava Ark Therapeutics. Mitä ultrapuhtaat tilat ovat ja mitä tiloissa työskentely vaatii? Kysymyksiin vastaa validointijohtaja Maiju Jääskeläinen Ark Therapeuticsista.

kuuntele Kesto 5'05"

 

Puhdastilojen rakentaminen on kallista ja vaatii erityisosaamista. Esimerkiksi ilmastoinnin suhteen on oltava erittäin tarkkana. Myös tiloissa työskentely on täysin erilaista normaaliin laboratoriotyöskentelyyn verrattuna, kertoo validointijohtaja Maiju Jääskeläinen.

kuuntele Kesto 4'42"

 

Kuopioon on valmistumassa niin Suomen kuin koko Pohjoismaidenkin mittakaavassa harvinaiset Kuva: Anne Heikkinenpuhdastilakoulutukseen soveltuvat tilat. Biotekniaan sijoittuvia tiloja rakennetaan Savon ammatti- ja aikuisopiston, Savonia-ammattikorkeakoulun, Kuopion yliopiston sekä alan yritysten yhteistyönä.

Puhdastila-hankkeen tavoitteena on rakentaa puhdastilat, mahdollistaa tutkimus-, kehitys- ja yrityshautomotoimintaa sekä järjestää puhdastilakoulutusta, kertoo hankkeen projektipäällikkö Sirkka Malmioja Savon ammatti- ja aikuisopistosta.

kuuntele Kesto 7'40"

 

Puhdastila-hanketta rahoittavat Itä-Suomen lääninhallitus, Pohjois-Savon liitto, Kuopion kaupunki sekä Savon ammatti- ja aikuisopisto.

 


Haastateltavana:

  • Validointijohtaja Maiju Jääskeläinen, Ark Therapeutics Oy
  • Projektipäällikkö Sirkka Malmioja, Savon ammatti- ja aikuisopisto

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

Footer