Pyhät, pahat ja media

Kimmo Salvén - 31.1.2007 - 00:00:00

Keväällä 2007 Kuopiossa järjestettiin yleisöluentosarja Agora ethica - Ihmisarvo ja yhteiskuntavastuu muuttuvassa maailmassa. Kantti taltioi sieltä puheenvuoron, jossa käsiteltiin viestinnän ja median tilaa.

Kuva: Kimmo SalvénTilaisuuden alustajana ja pääpuhujana toimi Helsingin Sanomien päätoimittaja Janne Virkkunen. Hän tarkastelee puheenvuorossaan viestinnän ja median tilaa todeten, että vaikka viestintä viihteellistyy ja yleisöt pirstoutuvat, vakavasti otettavalle medialle on mediakentässä jatkossakin tilaa.

Hän puhuu alustuksessaan laajasti sananvapaudesta ja joukkuviestinnän vastuista, sekä internetin mukanaan tuomista muutoksista kansalaisten joukkovaikuttamisen, viestinnän ja julkaisemisen välineenä.

kuuntele Kesto: 38'03"

 

Ensimmäisen kommenttipuheenvuoron käytti Savon Sanomien uutispäällikkö Riitta Raatikainen, joka totesi sähköisen viestinnän kehityksen olleen huimaa. Hän pohtii muun muassa lehdistön roolia vallan vahtikoirana sekä käyttäjän mahdollisuuksia arvioida internetissä vapaasti liikkuvan materiaalin aitoutta.

Raatikainen pohtii puheenvuorossaan myös ihmisen yksityisyydensuojan merkitystä.

kuuntele Kesto: 15'46"

 

Toisen kommenttipuheenvuoron käytti Hankasalmen seurakunnan kirkkoherra Jorma Kukkonen, joka kertoi olevansa huolissaan uuden teknologian mukanaan tuomasta eriarvoisuudesta ja sen aiheuttamista elämänhallintaan liittyvistä kysymyksistä.

Kukkonen myös kritisoi keltaisen lehdistön uutisointitapoja ja painottaa median ja taloudellisten kytkentöjen tiedostamisen tärkeyttä.

kuuntele Kesto: 14'46"

 

Lopuksi Virkkunen pääsee vielä vastaamaan kommenttipuheenvuorojen sisältöön.

kuuntele Kesto: 8'50"

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
10 + 5 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer