Tuoteajattelu jyllää konetekniikan opetuksessa

Jaa sivun osoite |

Anne Heikkinen - 16.8.2007 - 13:24:00

Kuopiolaiset insinööriopiskelijat pakertavat tulevaisuudessa moottoripyörän rakentamisen kimpussa kun Savonia-ammattikorkeakoulun tekniikan yksikkö uudistaa opetustaan. Kyse on tuotepohjaisesta opetuksesta, johon konetekniikan alalla ollaan siirtymässä Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön hankerahoituksen siivittämänä.

Toukokuun alussa alkaneessa hankkeessa pyritään synnyttämään uusia pedagogisia malleja perinteisen tekniikan opetuksen rinnalle. Tuoteajattelun periaatteena on, että opetukseen liitetään todellinen tuote, jonka parissa työskentely linkittyy eri kursseilla käytävään teoriaopetukseen.

Savonia-ammattikorkeakoulussa tuotepohjaista opetusta viedään eteenpäin design moottoripyörän avulla, kertoo projektipäällikkö Tatu Westerholm:

kuuntele Kesto 6'01"

Savonia-ammattikorkeakoulun hanke on yksi Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön rahoittamista koulutuksen kehittämisen hankkeista. Kevään hakukierroksella rahoitetaan kaikkiaan kolmea ammattikorkeakoulujen hanketta ja kuutta yliopistojen opetuksen kehittämiseen liittyvää hanketta.

Asiamies Mervi Sibakov toteaa, että teknologiateollisuudella on selvä huoli alan koulutuksen vetovoimaisuudesta ja työelämävastaavuudesta. Myös opintojen keskeyttämisprosentin jatkuvaan nousuun on saatava muutos. Sibakov toteaa, että uusia opetusinnovaatioita siis todella tarvitaan:

kuuntele Kesto 6'59"


Haastateltavana:

  • Projektipäällikkö Tatu Westerholm, Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Asiamies Mervi Sibakov, Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
Enter the characters shown in the image.
Footer