Tekes rahoittamaan sosiaali- ja terveysjohtamisen tutkimusta

Jaa sivun osoite |

Kimmo Salvén - 15.4.2010 - 10:44:58

Teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus Tekes on myöntänyt runsaan 320 000 euron rahoituksen Itä-Suomen yliopiston sosiaali- ja terveysjohtamisen tutkimushankkeelle. Sosiaali- ja terveyspalveluissa tarvitaan lähivuosina uusia johtajia kaikilla tasoilla niin lähijohtamisessa, keskijohdossa kuin koko toimialan johtajina.

– Meneillään oleva kunta- ja palvelurakenteen uudistus eli Paras-hanke sekä muut yhteiskunnan rakenteiden muutostarpeet edellyttävät sosiaali- ja terveyspalvelujen johtamiselta uusia välineitä ja uudenlaista osaamista lähitulevaisuudessa, sanoo sosiaalihallintotieteen vastuuprofessori Vuokko Niiranen Itä-Suomen yliopiston sosiaali- ja terveysjohtamisen laitokselta.

Kuntasektorilla kilpaillaan jo nyt työvoimasta, eikä kilpailu tule suurten ikäluokkien eläköityessä ainakaan vähenemään. Kunta-alan avainkysymys lähivuosina on osaavan henkilökunnan rekrytointi eri tehtäviin. Tämä haaste koskee myös eri toimialojen johtajia.

– Sosiaali- ja terveyspalvelut eivät poikkea muista toimialoista, olipa kyse sosiaalityöstä, vanhuspalveluista tai terveydenhuollosta.  Myös näiden alojen tuloksellisuutta ja vetovoimaisuutta parannetaan hyvällä johtamisella.  Työntekijöiden hyvinvointi ja siihen liittyvä hyvä henkilöstöjohtaminen ovat merkittävä kilpailutekijä kunnille.  
 
Niirasen vetämässä tutkimusprojektissa ovat mukana sosiaali- ja terveysjohtamisen laitoksen tutkijaryhmän lisäksi Kuntaliiton tutkimus- ja kehitysyksikkö, Turun kauppakorkeakoulun TSE-Entre-yksikkö, Åbo Akademin julkishallinnon laitos sekä tutkimuskunnat Hämeenlinna, Jyväskylä, Kitee, Kotka, Salo ja Sastamalan perusturvakuntayhtymä Pirkanmaalta. Lisäksi mukana on pohjoismaisia yhteistyötahoja.
 
Itä-Suomen yliopisto vastaa kaksivuotisen, keväällä käynnistyvän projektin toteuttamisesta. Tekesin lisäksi rahoittajina ja yhteistyökumppaneina ovat Suomen Kuntaliitto sekä kuusi tutkimuskuntaa. Muu rahoitus koostuu yliopiston omarahoitusosuudesta.

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
Enter the characters shown in the image.
Footer