Savonia-ammattikorkeakoulu avasi lukuvuotensa

Anne Heikkinen - 18.9.2007 - 16:42:00

Savonia-ammattikorkeakoulussa vietettiin lukuvuoden 2007-2008 avajaisjuhlaa maanantaina 17.9.

Kuva: Anne HeikkinenRehtori Veli-Matti Tolppi otti puheessaan kantaa muun muassa ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen yhteistyöhön ja työnjakoon. Hän toteaa, että opetusministeri Sari Sarkomaa on koulutusorganisaatioiden kanssa samoilla linjoilla korostaessaan yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen edelleen kehittämistä duaalimallin pohjalta. Hän tulkitsee opetusministerin viestiä niin, että opetuksessa ja tutkimus- ja kehitystyössä yhteensulautuminen ei ole sallittua, mutta tukipalveluissa se on suorastaan toivottavaa.

Itä-Suomessa ollaan siis Tolpin mukaan oikeilla linjoilla, sillä yhteistyö Savonia-ammattikorkeakoulun ja Kuopion yliopiston kanssa lähtee rakenteellisesta kehittämisestä tukipalveluissa, kun taas opetuksessa mm. yhteisiin opintojaksoihin ei ole pyritty.

Rehtori Tolppi kiinnitti avajaisjuhlan puheessaan huomiota myös muun muassa Kuopion kampuksen rakentamisen tärkeyteen sekä ammattikorkeakoulujen ylläpitomallien tulevaisuuden ratkaisuihin.

kuuntele Kesto 6'25"

Kuva: Anne HeikkinenSavonia-ammattikorkeakoulun avajaisjuhlassa palkittiin opiskelijakunnan valitsema Vuoden opettaja. Vuoden opettajaksi valittu Ilkka Markkula toimii terveysalan Kuopion yksikössä anatomian ja fysiologian opettajana. Hän lupaa opiskelijoilleen oppiaineensa mukaisesti verta, hikeä ja kyyneleitä.

kuuntele Kesto 5'42"

Avajaisjuhlassa annettiin myös kaksi tunnustusta erinomaisesta toiminnasta. Tunnustukset jaettiin innovatiivisen pedagogisen mallin kehittämisestä opettaja Seppo Räsäselle terveysalan Kuopion yksiköstä sekä Iisalmen tulosalueen MultiPro-työryhmälle. Tasa-arvon edistämisen kannustuspalkinto myönnettiin Iisalmen tulosalueella opettavalle Leena Huttuselle.


Haastateltavana:

  • Rehtori Veli-Matti Tolppi, Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Opettaja Ilkka Markkula, Savonia-ammattikorkeakoulu

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
11 + 3 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer