Kuopiolla ja Pohjois-Savolla riittää matkailukysyntää kansallisesti ja kansainvälisesti

Anja Hiltunen - 17.5.2008 - 17:20:00

Kuva: Anja HiltunenHauskanpito, hyvinvointipalvelut, tapahtumat ja sukulaiset tuovat turisteja Kuopioon ja Pohjois-Savoon, osoittaa tämän alueen matkailua käsittelevä tutkimus. Kuopiolla, Siilinjärvellä ja Tahkolla riittää jatkossakin kansallista vetovoimaa, mutta lentokenttä ja sen uusi järviterminaali houkuttelevat seudulle myös ulkomaisia matkailijoita.

Koko Suomen matkailutulot ovat kahdeksan miljardia euroa. Kuopion kaupungissa kokonaismatkailutulo on kehittynyt vuoden 2001 60 miljoonasta eurosta viidessä vuodessa 130 miljoonaan euroon.

Tästä tulosta vuonna 2006 vähittäiskaupan osuus oli peräti 54 %, mikä oli yllätys "Kuopion ja Pohjois-Savon matkailututkimus 2007" -selvityksen tekijälle matkailun lehtori Markku Tynille Savonia-ammattikorkeakoulusta. Tutkimuksen yhtenä tuloksena olikin, että Kuopio on monelle matkailijalle shoppailukaupunki.

Pohjois-Savon turistimagneetteja Kuopion lisäksi on tietysti Tahkon alue. Eniten Pohjois-Savo houkuttaa tällä hetkellä venäläisturisteja lyhyiden välimatkojensa ansiosta.

Kuva: Anja HiltunenVenäläisturistein määrä on jo antanut entistä suuremman syyn ottaa Venäjänmatkailu huomioon myös matkailualan koulutuksessa, Tyni kertoo.

Kuopion Matkailupalvelun toimitusjohtajan Heikki Kähärän mielestä tutkimus haastaa kaikki Pohjois-Savon alueen matkailun kanssa toimivat entistä enemmän yhteistyöhön keskenään, ja toimimaan ulkomaille päin yhteisen itäsuomalaisen Finland Lakeland -brandin alla.

kuuntele Kesto 15'20"

 


Haastateltavana:

  • Matkailun lehtori Markku Tyni, Savonia-amk
  • Toimitusjohtaja Heikki Kähärä, Kuopion Matkailupalvelu oy

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
2 + 9 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer